Sivil Toplum

“İmamın Ordusu” Kuzey Kıbrıs’ta yayınlanıyor

0

Kuzey Kıbrıs’ta yayınlanan Afrika adlı gazete, Ahmet Şık’ın henüz basılmadan imha edilen “İmamın Ordusu” adlı kitabını dün itibariyle yayınlamaya başladı.

Kuzey Kıbrıs’ta muhalif bir yayıncılık çizgisinde yayın yapan Afrika adlı günlük gazete, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan Ahmet Şık’ın henüz basılmadan imha edildiği için kamuoyunda ciddi bir tepkinin oluşmasına yol açan ve en son da internet yoluyla yayılan “İmamın Ordusu” adlı kitabını yayınlamaya başladı.

Gazetenin ilk sayfasından yapılan duyuruda, “Türkiye’de yayınlanmadan toplatılan, bilgisayarlardan silinen ve yayınevlerinde polis baskınlarıyla aranan Ahmet Şık’ın ‘İmamın Ordusu’ isimli kitabını Türkiye ve Kıbrıs’ta ilk kez ‘Afrika’ yayınlıyor” denildi.

İlk bölümü dün yayımlanan kitabın 300 sayfaya yakın olması nedeniyle bir ayı aşkın bir süre ile her gün gazetede yayınlanacağı açıklandı. Gazetede 4 tam sayfa ayrılan kitabın ilk bölümünde, Ahmet Şık’ın önsözüne de yer verildi.

“İşgal altında icazetsiz yazılar” sloganıyla yayınlarını sürdüren gazete, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’a yönelik dış politikasını da eleştirmesi ve bu yılın Mart ayı başında Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenen yoğun katılımlı “Toplumsal Varoluş” mitingini de desteklemesiyle biliniyor. (Sol, Yeşil Gazete)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.