ManşetTürkiye

Yeşiller Partisi Nevala Kasaba’da

0

Yeşillerden bir grup bu gün DTK ve BDP’nin düzenlemiş olduğu Nevala Kasaba mitingine katıldı. DTK ve BDP Eş başkanlarının, milletvekillerinin, belediye başkanlarının ve Yeşiller Partisi üyelerinin de içinde bulunduğu grup , binlerce araçlık bir konvoyla Nevala Kasaba’da buluştu, onbinlerce insan kol kola girerek Nevela Kasaba meydanına doğru yürüyüşe geçti.

Anlamı Kasaplar Deresi olan Nevala Kasaba pek çok faili meçhul cinayetin yaşandığı ve toplu mezarların bulunduğu yer olarak biliniyor.

Kürt politikacılar, yaptıkları konuşmalarda anadilde eğitim, %10 seçim barajının kaldırılması, tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması ve askeri ve siyasi operasyonların durdurulması taleplerini tekrar dile getirerek demokrasi mesajı verdiler.

Alandakilere yaptığı konuşmasında Ahmet Türk: “Biz Türklerin düşmanı değiliz, biz kimsenin düşmanı değiliz, biz özgürlük istiyoruz” dedi. Ortadoğu’da ve Afrika’daki kalkışmalara da göndermede bulunan Türk, “Suriye’de Libya, Tunus, Mısır’da özgürlük çığlıkları yükseliyor. İnanıyoruz ki bizim çığlığımız daha yüksek sesle yükselecektir. “dedi.

Ahmet Türk’ün ardından söz alan BDP Eş başkanı  Selahattin Demirtaş talepleri yerine getirilene kadar alanlarda olmaya devam edeceklerini belirtti.

Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın kendilerini sivil olmamakla itham ettiğine vurgu yaparak şunları dile getirdi:

“Bizim her tarafımız sivil de, senin panzerlerin, polislerin gaz bombaların mı sivil anlayıştır? Hadi bunlara cevap ver. Sizin zihniyetiniz askeri zihniyettir, militarizm zihniyettir.  Bizim yüreğimiz de sivildir çözüm önerilerimiz de sivildir. Panzerleriz 80 yıldır Kürtlerin üzerinde, bir Kürt panzer üzerine çıktı diye kıyamet koparıyorsunuz.” dedi.

Demirtaş, sivil itaatsizlik eylemleri ile sürdürdükleri taleplerinin yerine getirilmesi durumunda aday olmayacaklarını dile getirdi.

Şu anda Nevela Kasaba’da polis grubun Siirt şehir meydanına yürümesine izin vermediği için oturma eylemi yapılıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.