Kadın

Tecavüz kılıfı, akademik özgürlük oldu

0

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker’in açıklamalarıyla ilgili üniversitenin başlatmış olduğu incelemenin tamamlandı ve Çeker hakkında “soruşturma açılmamasına” karar verildi.

Prof. Dr. Çeker hakkında başlatılan incelemede, Soruşturma Kurulu, “öğretim üyelerinin akademik ifade özgürlüğünün bulunduğu ve basında yer alan açıklamalarında herhangi bir suç unsuruna da rastlanmadığı” gerekçesiyle bu kararı aldı.

Prof. Dr. Çeker’in, inceleme sırasındaki ifadesinde, açıklamalarının sadece kendisini bağlayacağını söylediği kaydedildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan, geçen ay, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın talimatıyla Çeker hakkında inceleme başlattıklarını bildirmişti.

Çeker ne demişti?

Prof. Çeker dekolte giyinenin tacizi göze alması gerektiği yönünde açıklama yapmıştı.

Çeker’in şu sözleri tepki çekmişti:

“Elbette işlenen suç son derece iğrençtir. Lakin bu suçun işlenmesinde dekolte ve tahrik edici kıyafetler giyinen kadının da etkisi küçümsenmeyecek kadar büyüktür. Bu konuda tabi ki erkek suçludur ama kadının da suçu gözardı edilirse meseleyi çözümde yanlış adım atmış oluruz. Bu olayda her iki taraf da suçludur.”

(Yeşil Gazete-CNN)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.