Hayvan HaklarıManşet

Bunun hesabını sorulsun: “Bu köpekler çevreye zarar verse?”

0

MalatyaHaber gazetesinin dün yayınladığı bir habere göre, geçtiğimiz Cuma günü Sultansuyu Tarım İşletmeleri arazisinde zehirlenerek öldürülmüş 25 köpek bulundu.

Haberde, işletmenin müdürü veteriner Ahmet Baş’ın köpeklerin ne şekilde öldürüldüğünü kendilerinin de bilmediğini, sorumluluk kabul etmediklerini ve konuyu araştırdıklarını söylediği, ancak daha sonra yaptığı açıklamada “Biz burada zirai mücadele veriyoruz. Fare ilaçlaması sırasında köpekler bunları yiyip ölmüş olabilir.” dediği bildiriliyor.

Başıboş köpeklerin arazilerde dolaşması sakıncalı!!!

Ölen köpek sayısının 25 değil 5 olduğunu iddia eden veteriner Baş, Sultansuyu arazisinde çok sayıda başıboş köpek dolaştığını, bunun sakıncalı olduğunu söyleyerek şu soruyu sordu: “Bu köpekler çevreye zarar verse daha mı iyi olurdu?

Akçadağ Savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Olayı duyan Hayvan Hakları Federasyonu Diyarbakır Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler’in görevlendirdiği bir heyet Cumartesi günü suç duyurusunda bulundu. Jandarma ile birlikte Sultansuyu’ndaki araziye giden HAYTAP yetkilileri, olayın peşini bırakmayacaklarını ve sorumluların ceza alması için mücadele vereceklerini söyledi.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.