ManşetTürkiye

“Adaleti bekleyecek gücümüz var”

0

Grup yürüyüş sırasında Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteciler Ahmet Şık ile Nedim Şener’in fotoğrafları ile “İmamın Ordusu” isimli kitabın maketlerini taşıdı. Hrant Dink dışında başka fotoğrafların taşınmasına tepki gösteren bir kadınla bir erkek yürüyüşten ayrıldı.

“Affetmeyeceğiz!” yazılı bir pankart açarak Beşiktaş Meydanı’na yürüyen 100 kişilik grup burada, aralarında Ufuk Uras, Oral Çalışlar, Gülten Kaya, Muhsin Kızılkaya, Ümit Fırat’ın da bulunduğu ikinci grupla birleşti. “Hrant için Adalet için”, “4 yıldır yüzleri yok 4 yıldır vicdan yok” yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, “katil devlet hesap verecek”, “asla unutmayacağız” sloganları attı. Beşiktaş Meydanı’nda her yıl bir başka sanatçının okuduğu basın açıklamasını bu yıl Ayça Damgacı okudu. Damgacı’nın okuduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Dört yıl üç ay oldu ve biz yine buradayız. Çünkü şunu biliyoruz: er ya da geç, Hrant’ı öldürenlerin yakasına yapışacağız. Arkadaşımızın öldürülmesine katılan, karışan, katilleri kollayan, suçlu ve kusurlu resmi görevlileri koruyan kim varsa hesap verecek. Bundan kaçamayacaklar. Darbe planlarında Hrant’ın öldürülmesinden “operasyon” diye söz edildiği ortaya çıktı. Biz “işte!” dedik. “Hrant Dink cinayeti davası” adı altında bir müsamereyi sürdürenler oralı olmadı. Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili olarak Malatya İl Jandarma Alay Komutanı tutuklandı. Oralı olacaklar mı, merak ediyoruz. Trabzon’da da bir jandarma komutanı vardı. Albay Ali Öz. Görevi ihmalden yargılanıyor. Oysa şu içeride, sanık sıralarında oturması gerekiyordu. Başka pek çok polis ve jandarmayla birlikte. Ve onlara, kimlerden emir aldıklarının sorulması gerekiyordu. Türkiye’de çok büyük suçlar işlendi. Hrant’ın öldürülmesi bunlardan biriydi. Bunların faillerini ilelebet koruyup kollamaya kimsenin gücü yetmeyecek. Bizim ise, arkadaşımızın ölüm emrini verenler karşımıza getirilene kadar direnecek gücümüz bol bol var.”

Açıklamanın ardından grup Beşiktaş’taki adliye binasına yürüdü. Adliye binası önünde Bandista isimli müzik grubu şarkılar çalarken Hrant Dink’in eşi çocukları ve kardeşi duruşma salonuna alındı. Davayı bu yıl, Paris Barosu’ndan bir hukukçu delegasyonunun da izlediği belirtildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.