Kültür-Sanat

Van’da sokak tiyatrosu

0

Kendi imkânları ile kurdukları tiyatro grubuyla sanat yapan Van Alaylılar Tiyatro Grubu, dün Grup Sanat Sokağında, Charlie Chaplin’in canlandırıldığı sessiz komediyi oynadı. Planladıkları turne projesini maddi sorunlar yüzünden gerçekleştiremediği bildiren grup halktan destek istedi.

15 kişilik bir ekipten oluşan ve grup adına konuşan eğitmen Serkan Dalar batı turnesine çıkmak için çalmadık kapı bırakmadıklarını belirterek, “Biz Van’da kurulmuş ve bugüne dek oyunlarımızı sokak ve çeşitli tiyatro salonlarında oynamış bir grubuz. Amacımız tiyatroyu halkımıza sevdirmek ve ilimizi bu yönde temsil etmek. Bu yüzden bir batı turnesi düzenleme kararı aldık. Ancak bunu yapacak yeterli maddi imkâna sahip değiliz. Bu gün burada bu oyunla, halkımızın desteğini almak istedik ” dedi.

“Gittiğimiz her yerden eli boş döndük ”

Turne için Van’daki resmi ve sivil kuruluşların hiçbirinden umdukları desteği alamadıklarını ifade eden Dalar, “Van Valiliği’ne müracaat ettik. Orada bize yardım edemeyeceklerini bunun yetkileri dışında olduğunu söylediler. Ardından Van Kültür Müdürlüğü’ne gittik. Ancak oradan da eli boş döndük.”

Birçok yere müracaat etmelerine rağmen hiçbir destek alamamalarının yanı sıra bazen engellemeyle de karşılaştıklarını söyleyen Eğitmen Veyis Güleş ise , “Valiliğin dikkatini çekmek için orada tiyatro yapmak istedik. Ancak polis tarafından engellendik. Maalesef burada tiyatroculara sahip çıkılmıyor. Bizim istediğimiz sadece tiyatro yapmak halkımızı bilinçlendirmek. Bu konuda destek istiyoruz ” dedi.

(Yeşil Gazete, Yüksekova Haber)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.