ManşetYeşillerden

Yeşiller Partisi’nden DTK ve BDP’ye destek, Hükümet’e çağrı

0

Demokratik Toplum Kongresi ve Barış ve Demokrasi Partisi’nin ortaklaşa başlattıkları sivil itaatsizliği Kürt sorununa barışçıl ve adil bir çözüm yolunda kuvvetli bir adım, bu girişime müdahaleleri ise talihsiz ve çaresiz olarak gören Yeşiller Partisi konuya dair aşağıdaki açıklamayı Cuma sabahı yayınladı:

 

Sayın Başbakan, Halkınızın Taleplerine Kulak Verin!

Gandhi’yi örnek aldıklarını söyleyen DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, Tahrir Meydanı örneğini izleyeceklerini dile getiren BDP Eşbaşkanı  Selahattin Demirtaş, Nevroz’da meydanları dolduran yüzbinlerin  özgürlük ve barış özlemini demokratik bir direnişe dönüştürmek için sivil itaasizlik sürecini başlattılar. Kutlu olsun, barış içinde olsun!

Yazık ki, hem Nevroz gösterileri hem de sivil itaatsizliğin ilk günü yine polisin gaz bombalı, sulu coplu engellemesiyle karşılaştı. Şaşırmadık… Polisi emir kuludur, vur dersen vurur, dur dersen durur!

Belli ki, seçimler öncesinde, bölgede Kürtlerin, somut taleplerine yanıt alıncaya kadar meydanlarda nöbet tutma kararlılığı  AKP’nin hoşuna gitmedi.

Hükümetin, daha  ilk günden eylemcileri geri püskürtmek, eylemlerin yayılmasını ve kitleselleşmesini engellemek istediği belli oldu. Halkı polisle karşı karşıya getirip sivil itaatsizliği kırmak, oturma gibi pasif bir eylemi şiddete kışkırtmak, eylemcileri terörist ilan etmek istiyor.

Türkiye’nin Kürt liderleri, Türkiye’yi  kendilerine model aldıklarını söyleyen Ortadoğu halklarına ve dünyaya, biz de, diktatörlerine başkaldıran Ortadoğu halklarını kendimize örnek alıyoruz, işte biz de taleplerimizi sivil demokratik barışçıl direnişle dile getiriyoruz, mesajını veriyorlar.

Kırk yıldır hüküm süren diktatörlere, halkınızın taleplerine kulak verin, diye seslenen Türkiye’nin Başbakanına, Arap halklarının gözüne kahraman gibi görünüyor olabilirsiniz, ama kendi halkınızın taleplerine kulak tıkıyorsunuz, diyorlar.  Bizim üstümüze polisinizi göndermeyin, kendiniz gelin, Bakanlarınızı gönderin, çünkü biz siyasal bir eylem yapıyoruz, diyorlar.

Yeşiller Partisi olarak biz de hükümete sesleniyoruz:

Gelin, Kürt halkının somut taleplerine hemen şimdi somut cevaplar verin, diyoruz.

Bugün, kendi halkınızın sesine kulak vermezseniz, yarın dünyadaki inandırıcığınızı kaybedeceksiniz, diyoruz.

Yarın, Türkiye’nin her yerinden Ankara’ya doğru yola koyulacak olan on binlerin, her kilometre karesinde haklarını, yaşam alanlarını, doğasını, geleceğini korumak için ayağa kalkacak olan halkın, sivil itaatsizlik yapacak olan milyonların üzerine salacak kadar çok polis de bulamayabilirsiniz, diyoruz.

 

Yüksel Selek, Ümit Şahin – Yeşiller Partisi Eş Sözcüleri

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.