ManşetYeşillerden

Yeşiller: “İmamın Ordusu” iş başında: Basılmamış kitaba operasyon!

0

Cuma sabahı Yeşiller Partisi, endişeyle izlediği Ahmet Şık’ın tutuklanması ve kitabına karşı bir cadı avı başlatılması sürecine dair aşağıdaki açıklamayı yayınladı:

 

“İmamın Ordusu” İş başında:

Basılmamış Kitaba Operasyon!

Ahmet Şık’ın, yazmakta olduğu “İmamın Ordusu” adlı kitap nedeniyle Ergenekonla ilişkilendirilerek Nedim Şener ile birlikte tutuklanmasının ardından, şimdi de, önce İthaki Yayınevi, ardından Radikal Gazetesi basıldı,  bilgisayarlardaki kopyalar silindi, hartdisk’lere el kondu; bu kitabın kopyasını bilgisayarında  bulundurmak, mahkeme kararıyla Ergenekon örgütüyle bağlantılı suç sayıldı!

Askeri cunta dönemlerinde bile görülmemiş bir şekilde basılmamış kitaba operasyon yapıldı. Hayret ve dehşet içindeyiz! Nerede yaşıyoruz, burası Türkiye mi, hangi yüzyıldayız?

Şimdi ülkeyi yöneten siyasal iktidara soruyoruz: Bu operasyonları gerçekleştiren emniyet teşkilatı İçişleri Bakanlığına mı bağlı, yoksa bu teşkilat başka bir güç tarafından mı yönetiliyor?

Hükümet, dünya kamuoyu karşısında böyle yüz karası bir operasyonun altından nasıl kalkacak? Ahmet Şık ve Nedim Şener eğer yazdıklarından dolayı tutuklanmadılarsa, basılmamış kitabı yok etme operasyonu ne anlama geliyor? Emniyet, Savcılık ve Tutuklama kararı veren Mahkeme, Ahmet Şık ve Nedim Şener’in Ergenekon suç örgütüyle bağını hangi belge ve bilgilere dayanarak kurmuştur?

AKP İktidarına soruyoruz, Türkiye bir hukuk devleti midir, Türkiye’de gerçekten basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü var mıdır? Topu yargıya atarak, yazanı, araştıranı, düşüneni Ergenekon öcüsüyle korkutarak bu ülkeyi yönetemezsiniz!

21. Yüzyıl Türkiyesi’nde, düşünce özgürlüğüne yönelik bu absürd saldırı insanın aklına ister istemez, meydanlarda kitap yakılan Nazi Almanyası’nı, François Trouffaut’nun “Fahrenheit 451”adlı filminde, ev ev baskın yaparak buldukları kitapları alev makinasıyla yok eden itfaiye timlerinin yarattığı dehşeti getiriyor…Film, kurtardıkları kitapları  ezberleyen kitap adamların ezberlerini tekrarlayarak ormanda dolaştıkları sahneyle bitiyordu. Çünkü kitaplar yok edilemezler, diktatörler tarafından bile! Dijital çağda böyle bir uygulama gerçekten de saçma,  çünkü “İmamın Ordusu” adlı kitap siber uzayda yaşamaya devam ediyor. Dünya adlı gezegende, Türkiye adlı ülkede de bir gün mutlaka matbaa mürekkebiyle ve okurlarıyla buluşacak.

Yüksel Selek , Ümit Şahin – Yeşiller Partisi Eş Sözcüleri

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.