ManşetTürkiye

Ahmet Şık’ın kitabı bizde de var!

0
Şanar Yurdatapan internet üzerinden yaptığı çağrıda, Ahmet Şık’ın basılmamış kitabının provalarının, İstanbul 12. Ağırceza Mahkemesinin (DGM diye de okuyabilirsiniz) kararıyla toplanıp yok edilmeye başladığını, olup biteni anlamak isteyenlere, ‘’bu kitabı okumamış, filmi görmemiş olanlar varsa geç kalmaktan korkmasın, mahrum kalmaktan korksun diyerek Fahrenheit_451 kitap ve filmini öneriyor. 

 

Aynı mahkemenin kararıyla, elinde bu nüshaları bulunduranların “Gizli örgüt dokümanı bulundurmak suçu işleyeceği” ilan edilmiş diyen Yurdatapan,

‘’Elinizde varsa, lütfen bana ulaştırır mısınız?

Söz, kimden aldığımı bildirmeyeceğim.

Ama bütün eşe, dosta, bende adresi bulunan bütün gerçek ve tüzel kişilere, ilgili bütün kurumlara, dünyanın dört köşesindeki politikacılara, yazarlara, gazetecilere, sanatçılara, hukukçulara, -yargıç ve savcılara da- yollayacağım.

 

Bunu bilerek ve isteyerek (taammüden) yapacağım.

Başkalarını da yapmaya teşvik edeceğim.

Sizi de ediyorum.’’

Cümleleri ile tüm kamuoyuna açık bir çağrı metni yayınladı.

 

Tutuklu gazeteci Ahmet Şık’ın henüz bastırmadığı ‘İmamın Ordusu’ kitabının tüm nüshalarının toplatılması ve imha edilmesi için İthaki Yayınları ve Radikal gazetesine yapılan baskınlar ve kitabın bir nüshasını bulunduranların da ‘Ergenekon’ üyesi sayılacağına dair savcılık kararı sonrası jiyan.us sitesi de“Ahmet Şık’ın kitabı bende de var”adıyla bir imza kampanyası başlattı. “www.petitionbuzz.com/petitions/imaminordusunadurde” adresinden kampanyaya destek olmak mümkün…

Siz de imzalamak, Şık’a ve insan hakları dostu tüm gazetecilere tanık olmak isterseniz bu sayfadan katılabilirsiniz, ayrıca Facebook üstünden https://www.facebook.com/event.php?eid=199006836786739 adresinden paralel amaçta yürütülen etkinlik de izlenebilir.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.