ManşetTürkiye

Polis kitabın yazılı kopyalarını imha etti

0

Gazeteci Ahmet Şık’ın, ‘ İmamın Ordusu’ adlı kitabını basacak olan yayınevinde polis tarafından yapılan baskının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Alınan bilgiye göre, Ahmet Şık’ın yayımlanacak ‘İmamın Ordusu’ adlı kitabıyla ilgili olarak, İthaki Yayınevi’nin Kadıköy’deki merkezinde, polis ekipleri tarafından arama başlatıldı. Yayınevinin Kadıköy’deki merkezindeki aramada polisin kitabın kopyasını aradığı belirtilidi.

Ahmet Şık’ın “İmamın Ordusu” adlı kitabını basacak olan İthaki Yayınevi’nin büroları dün akşam Savcı Zekeriya Öz’ün talimatıyla basıldı.

Ellerinde kitabın basımının durdurulması için tebligat bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri saat 18.00 sıralarında Kadıköy Mühürdar Caddesi’nde bulunan büroya baskın yaptı. Ancak yayınevinin bu bürodan taşındığı anlaşılınca polis ekipleri bu kez Bahariye’de bulunan yeni büroya gitti. Yaklaşık 15 polis 5 saat süreyle büroda arama yaptı.

Kitabın nüshaları, evrak ve bilgisayarlar tek tek incelendi. Yayınevi editörü Ahmet Öz, polislerin kitabın yazılı kopyalarını imha ettiğini, bilgisayarlarda bulunan kopyalar içinde harddisklerin götürdüğünü söyledi. Aramalar sırasından gözaltına alınan olmadı. Şık’ın kitabının bir nüshasının Oda TV baskınında bulunduğu iddia edilmiş ve daha sonra da Şık gözaltına alınmıştı. (Yeşil Gazete, T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.