ManşetTürkiye

Güncelleme: Yanma sırası İthaki Yayınları’nda

0

Gazeteci Ahmet Şık’ın kaleme aldığı kitabını basacağı açıklanan İthaki Yayınları’nın İstanbul Kadıköy’deki merkezinde polis, arama yapıyor. Polisin doğrudan Ahmet Şık’ın kitabını sordukları, Yayınevi çalışanlarının da kitabın bir kopyasını teslim ettikleri öğrenildi. Bunun dışında kapsamlı bir aramanın gerçekleşmemesi, aramanın tek nedeninin çıkmamış olan kitap olduğu iddiasını da güçlendiriyor.

Yayınevine eş zamanlı olarak matbaaya da baskın düzenlendiği belirtiliyor.

Yayınevinin Kadıköy’deki merkezine gelen polis ekipleri, söz konusu kitabı aradıkları öne sürülüyor. Ahmet Şık ile Ertuğrul Mavioğlu’nun birlikte yazdığı Ergenekon’u Anlama Kılavuzu kitabı da İthaki Yayınları tarafından basılmıştı.

CNNTURK’e konuşan İthaki editörü Ahmet Öz, polislerin ellerinde Ahmet Şık’ın yayımlanmamış kitabı olan “İmamın Ordusu” adlı kitabın kopyasının aranacağı yönünde tebligat olduğunu belirterek, aramanın da bu kapsamda yapıldığını ifade etti.

Öz, polis baskını sonrasında herhangi bir gözaltı olayının yaşanmadığını belirtti.

Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi ve habervesaire.com sitesi editörü Şık, 3 Mart’ta gözaltına alınıp İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken polis aracına binmeden önce kendisine destek vermeye gelenlere “Dokunan Yanar” diyerek seslenmişti.

(Yeşil Gazete, Bianet, Birgün, CnnTurk)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.