DünyaManşet

ACİL: Suriye’de katliam yaşanıyor!

0

Yeşil Gazete’nin teyid edilemeyen çok sayıda sosyal medya kaynağı üzerinden aldığı haberlere göre güney Suriye’de Dara şehrinde Ömeri Camiinde şu sıralar (TSİ 02:30) bir katliam yaşanıyor. Cami etrafından ağır silah sesleri duyulduğu, göz yaşartıcı bomba kullanıldığı, görgü tanıklarının cesetler gördüğü rapor ediliyor.

Rejim karşıtı protestocuların camiye sığınmış oldukları, etrafında 1000 kadar protestocunun koruyucu zincir oluşturdukları, bunun 1963’te ilan edilen olağanüstü hâlin hâlâ geçerli olduğu Suriye yetkililerini rahatsız ettiği biliniyordu. Suriye’de protestocular Kuzey Afrika ülkelerindeki gibi tam da belirginleşmemiş taleplerle otoriter rejime karşı geniş bir organizasyon içinde haftalardır artan bir mobilizasyon içindeler. Mısır olayları üzerine Beşar Esad her ne kadar reform sözleri verdiyse de, Suriye’de Mısır ve başka Ortadoğu ülkelerindeki gibi yine ‘öfke günleri’ adı altında başlayan protestolar aralıklarla devam ediyordu. Son üç günde gerek protestolar, gerekse güvenlik güçlerinin şiddeti artmış, 21 Mart’ta 11 yaşındaki bir çocuk yaralarından ölmüştü. Dün ise Dara’da protestocular Baas Partisi binasını ateşe vermişlerdi.

Son raporlara göre şehirde elektrikler kesildi ve ordu dışarıdaki protestocuların camidekilere yardıma gitmesine mani oluyor. Bunun ateş ve katliamın bitip bitmediğine dair ne demek olduğu anlaşılamıyor. (02:43)

En son raporlara göre Arapça yayın yapan Al-Arabiya televizyonu sinir gazı kullanıldığını söylüyor. Etraftaki evlerde çocuklar ve kadınlar yaralı. (03:11)

Al-Jazeera’nın Reuters’dan geçtiği haberlere göre Camiye ateş açtıkları teyid edilen güvenlik güçleri 4 protestocu öldürdü. (03:22)

(Yeşil Gazete)

¤sosyal medyadan toplanmış, arka planı ajanslardan takviye edilmiştir.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.