Hayvan HaklarıManşet

Ankara’da köpeğe tecavüz

0

Türkiye’de hayvan hakları konusunda aktif olarak çalışan “let’s adopt” grubunun sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar ile Ankara’nın Sincan ilçesinde bir köpeğin tecavüz edilerek öldürüldüğü iddia edildi. iddialara göre olay Sincan Belediyesi Temizlik İşleri binasının arkasındaki belediyeye ait boş arsada gerçekleşti ve köpeğin sesi güvenlik görevlilerince 24 saat korunan binadan duyulabiliyordu.

Fotoğraflar ve iddialar üzerine hayvanseverler belediyeyi arayarak konu hakkında bilgi almak ve tepkilerini dile getirmek istediler. Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın özel kalemi iddiaları yalanladı. Belediye binası yakınlarında böyle bir olayın yaşanmadığını söyledi. Belediye binasının arkasında çamlık olduğunu ve fotoğrafların belediye binası yakınlarında çekilmediğini belirten Özel Kalem, haberi çıkaranlar hakkında yasal işlem başlatıldığını da sözlerine ekledi.

Hayvanseverler ise olayın peşini bırakmayacaklarını söylediler. 5199 no’lu Hayvanları Koruma Kanunu’nun benzeri olaylarda caydırıcı hiçbir maddesinin olmadığını vurguladılar.

S. Esin Erben

You may also like

Comments

Comments are closed.