Sivil Toplum

Kürt PEN’in Türkiye’de şubesi açılıyor.

0

Dünya Yazarlar Birliği’ne (PEN) bağlı olarak Kürt PEN kuruluş çalışmalarını başlatılması için çok sayıda yazar ve şair Diyarbakır’da bir araya geldi. Kürt PEN’i destekleyenler arasında dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal de yer alıyor.

Türkiye PEN yönetiminin kurumsal desteği ile başladığı belirtilen sürece Uluslar arası Pen Merkezi’nin de onay verdiği belirtildi. PEN’in ilk genel kurulunda onaylanması beklenen Kürt PEN, Kürtçe’nin yaşadığı siyasal, toplumsal, ekonomik, kültürel zorlukların aşılması ile Kürt edebiyatının gelişmesini hedefliyor. Kürt PEN, Kürtçe’nin yanısıra Türkçe, Ermenice, Arapça ve Süryanice edebiyatatının gelişmesine de destek vereceği kaydedildi.

İspanya, İsviçre gibi ülkelerde de farklı şubeleri bulunan Dünya Yazarlar Birliği’ne (PEN) bağlı olacak Kürt PEN Girişim Komitesi’nde Türkiye PEN Diyarbakır temsilcisi Şeyhmus Diken, Kürt Yazarlar Derneği Başkanı Mehmet Deviren, Kürt Yazarlar Derneği yöneticisi Arjen Ari, yayıncı Lal Laleş ve Kawa Nemir yer alıyor. (Yeşil Gazete)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.