ManşetTürkiye

İstanbul’da yüzbinlerin Newroz coşkusu

0
2011 Newroz'u kutlandı

İstanbul Kazlıceşme’de yapılan Newroz kutlamaları yüz binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Sabah saatlerinden itibaren BDP’lilerin yanı sıra pek çok sol ve sosyalist parti, sendika ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yer aldığı kitle alanı doldurmaya başladı. Müzik esliğinde halayların çekildiği kutlamalarda sık sık Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atıldı.

2011 Newroz'u kutlandı

Kutlamalarda BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Ufuk Uras, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş birer konuşma yaptılar. Kürt sorununa demokratik çözümün vurgulandığı konuşmalarda yaklaşan seçimlerde demokrasi bloğuna olan ihtiyacın önemi dile getirildi. Halkın demokratik çözüm konusunda ki güçlü talebine hükümetin yanıt vermesi istendi. Alanda buluşanlar çeşitli noktalarda yaktıkları ateşlerle sanatçılar Cano, Suavi Seyda Perinçek’i dinledi.

Aşırı kalabalık sonucu kontrolü sağlamakta zorlanan tertip komitesinde görevli BDP’liler, kutlamaları erken bitirme kararı aldı. Saat 15.00’de sloganlar ve türküler esliğinde Es Başkan Selahattin Demirtas’la beraber Zeytinburnu’na doğru yürüyüşe gecen kitle daha sonra dağıldı.

Yeşiller Partisi üyelerinin de katıldığı kutlamalar olaysız sona erdi.

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.