Köşe Yazıları

Spor Yorum: Yeni heyecan 4 gol getirdi

0

Beşiktaş’ın taraftarından da gelen bir özelliği var. Sürekli heyecan yaratıyor Beşiktaş ve Beşiktaşlılar.  İkinci yarı başında ortaya atılan 17’de 17 böyle bir heyecan yaratmanın ürünüydü. Avrupa’a final ve kupa da böyle bir heyecan yaratma kültürünün ürünüydü. Her maç, iddiasız olsa dahi tribünlerin dolu, tezahuratın yüksek olmasını bile bu heyecan ve coşkuya bağlayabiliriz.

İşte bu hafta da, her şeyden uzak bir mücadele olsa dahi Kayserispor maçı da büyük heyecan yarattı. Beşiktaş’ın  kadrosunun gücü, potansiyeli zaten bilinen bir gerçekti. Bugün şampiyonluğa oynayan takımların kadrolarıyla bile tek tek karşılaştırıldığında aradaki fark tartışmaya gerek bırakmıyor. Bunun yanında takım olarak bakıldığında, ortaya konulana yönelindiğinde ise fark ise ortada. Beşiktaş’ın geçmeye çalıştığı, mücadele ettiği takımların da şampiyonluk ile alakası yok. İşte bu sonuçlar yüzünden bir antrenör değişikliğine gitti Beşiktaş ve Tayfur Havutçu takımın başına geçti. Bu kadronun daha farklı şekilde nasıl oynayacağı sorusu ise bu maçın heyecanıydı.

Beşiktaş farklı başladı. Önde karşılayan, önde basan bir takım olarak başladı maça. Oldukça fazla da top kaptı ilerde. Fakat, tek forvet oynamanın getirdiği yalnızlık ve biraz da haftaların getirdiği hırssızlık sonucu çabuk harcandı bu toplar. Üstüne üstlük Kayserispor’un gelen golü de düşünülürse, Tayfur Havutçu heyecanının çabuk bittiği söylenebilirdi.

İkinci yarı ise bambaşka bir Beşiktaş ortaya çıktı. Senenin başından beri adı geçen kanat oyuncuları ve forvetler ilk defa düzenli olarak çalıştı. Beşiktaş’ın orta sahasını da Aurelio’nun yavaşlığından kurtarıp, Ernst’in mücadeleciliğine teslim ettiğimizde bu sonucun ortaya çıkmaması şaşırtıcı olurdu. Beşiktaş en kolay olanları yaparsa zaten sonuç bundan farklı olmaz. Unutmamalı ki rakip de Kayserispor’du. Yıllardır belli bir düzen içinde oynamış, defans ve hücum dengesini iyi tutturmuş bir takım Kayserispor. Fakat biraz kıpırdanış, 45 dakikada 4 gol atmasına yetti Beşiktaş’ın. Tayfur Havutçu heyecanı da sonuna kadar yaşanmış oldu böylece. Maçın bir diğer kazananı ise Almeida oldu. Guiza ya da Guizamsı oyuncularla karşılaştırılmaya başlanmıştı. Bir kafa, bir ayak golüyle, ve tek vuruşlarla, kalitesini ortaya koydu. Almeida, Quaresma, Ernst ve Simeo Beşiktaş’ın iskeletini oluşturmalı.

Son söz hakeme. Beşiktaş bugün, adaletli bir yönetim altında maçı çok daha önceden kazanabilirdi. Hakemler genelde kötüler. Fakat bu kötü yönetimlerinde iki tarafa da hatalar yapıyorlar-dı. Bu maç ise, Halis Özkahya, Beşiktaş’ın aleyhine ne yapılabilirse yaptı. İkinci yarı atak dahi kesti. Oyuncularını cezaya taktırdı, penaltısını vermedi, penaltı verdi. Tayfur Havutçu ilk maçında hakemi de yendi.

http://www.urbarli.net

You may also like

Comments

Comments are closed.