Medya-İnternet

Açık Radyo şenliği başladı

0

15 yıldır yayınını sürdüren Açık Radyo bu yılki dinleyici destek yayınına başladı. Bugün başlayan destek şenliği 9 gün sürecek. Şenlik boyunca ünlü konukların ve dinleyicilerin yapacakları özel yayın sırasında dinleyiciler telefon veya internet yoluyla radyoya bağışta bulunabilecekler. Bağış yapmak isteyen destekçiler yarım saatlik bir programa sponsor olmak için 60, bir saatlik bir program için 120 TL ödüyorlar. Bir topluluk radyosu olan Açık Radyo sekiz yıldır yayınını dinleyicilerin maddi destekleriyle sürdürüyor.

Açık Radyo’nun sekizinci dinleyici destek yayınında bugün Kaan Sezyum, Zeynep Atikkan, Akın Eldes, Rüya Köksal gibi isimler özel yayın yapacaklar. Dokuz günlük destek şenliği boyunca yayına katılacak özel konuklar arasında Okan Bayülgen, Uğur Yücel, Kenan Işık, Mehmet Aslantuğ, Yasemin Göksu, Kardeş Türküler’den Fehmiye Çelik, Feryal Öney ve Vedat Yıldırım, Jehan Barbur, Sabahat Akkiraz, Arto Tunçboyacıyan, Burak Güven ve Harun Tekin, Lale Mansur ve Cem Mansur, Derviş Zaim, Semih Kaplanoğlu ve Leyla İpekçi’nin de aralarında olduğu onlarca ünlü isim bulunuyor.

Dinleyici Destek Projesi, 2004 yılı Mart ayında “Açık Radyo Dinleyicisini arıyor!” şiârı ile başladı. Projenin amacı, kurucuların ve  gönüllü programcıların kolektif çabasının, dinleyicinin katılımı ile tamamlanması, birkaç bin dinleyicinin, her yıl tekrarlanan sürekli maddi katkısı –ve fikrî  katılımı– ile, sürdürülebilir, kalıcı bir mecra olma hedefine ulaşmak olarak tanımlanıyor.

Haber ve müzik yayınının yanı sıra ekolojik kriz, nükleer felaketler, küresel ısınma ve çevre sorunlarıyla ilgili sürekli yayınıyla dikkat çeken Açık Radyo’nun Yayın Yönetmeni olan Ömer Madra, yollarına bağımsız devam edebilmeleri için daha çok desteğe ihtiyaç duyduklarını söylüyor: “Açık ve bağımsız kalacağız hep ama asla tarafsız olmayacağız. Tarafımız belli: Ezilenlerin yanındayız. Sesi çıkmayanın sesi ve toplumun vicdanı olmak için var gücümüzle uğraşıyoruz ve uğraşmaya da devam edeceğiz.”

Açık Radyo’nun destek için açık telefon hattı 0212 343 4141, internet sitesi ise www.acikradyo.com

(Yeşil Gazete)

19 Mart’tan 27 Mart’a kadar19

You may also like

Comments

Comments are closed.