Spor

Ömer Aşık’tan double double

0

Chicago Bulls, New Jersey Nets’i 84-73 yenerek üst üste 8. galibiyetini alırken, Ömer Aşık 11 sayı-16 ribaundla kariyer rekoru kırdı.

NBA’e oynanan 3 maçla devam edilirken, Chicago Bulls’un önlenemez yükselişi sürüyor. Deplasmanda New Jersey Nets ile karşılaşan Bulls, ilk yarısını 43-36 önde geçtiği maçtan 84-73’lük skorla galip ayrıldı.

Etkili savunmasıyla rakibini bu sezonun en düşük sayısında tutan Bulls, üst üste 8. maçını kazanarak, son 6 yılın en uzun galibiyet serisine imza attı.

Galibiyet yüzdesinde Boston’ı geçerek Doğu’nun lideri olan Chicago’da gecenin en dikkat çekici ismi Ömer Aşık’tı. Bu sezon adım attığı NBA’de az süre alan ve etkili oyununa rağmen istatistik anlamında kısır kalan milli basketbolcu, en iyi performansını Nets karşısında sergiledi. Ömer, maçı 11 sayı-16 ribaundla tamamlayarak ‘double-double’ yaptı.

24 dakika süre alan Ömer Aşık, 7 şutunun 5’ini sokarken, faul çizgisinden 1/4 ile ayrıldı. Milli oyuncu istatistiklerine 1 asist-2 blok da ekledi.

Konuk ekipte Derrick Rose 21 sayı-4 ribaund-2 asist, Luol Deng de 19 sayı-4 ribaund-3 asistle etkili oldular.

6 maç sonra mağlup olan New Jersey’de ise Brook Lopez’in 22 sayı-8 ribaund, Kris Humphries ve Sasha Vujacic’in 13’er sayılık performansları yeterli olmadı. Rose’un etkili savunmasında kalan Deron Williams ise maçı 5 sayı-11 asist-4 ribaundla tamamladı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.