DünyaManşet

Japonya sallanmaya devam ediyor!

0

11 Mart Cuma gün meydana gelen ve ülkenin tüm altyapısını neredeyse kullanılmaz hale getiren 9.0 şiddetindeki trajik Kanto-Tohoku depremini takip eden artçı şoklar halen devam ediyor. Japonya bu depremden beri bir salıncak gibi sallanıyor. Artçı şokların bazıları tek başına bile ciddi hasarlar verecek büyüklükte!
Cuma gününden beri Japonya’nın doğu kıyılarında şiddeti 4.0 ile 7.0 arasında değişen yüzlerce artçı şok yaşandı. Yukarıdaki fotoğraf artçı şokları gösteriyor.

Fotoğraftaki sarı yuvarlak Kanto-Tohoku depremini gösterirken geriye kalan yüzlerce kırmızı yuvarlak artçı depremleri gösteriyor. Fotoğraftaki yuvarlakların boyutu artçı şokların boyutlarına göre sıralanmış durumda. Yuvarlaklar büyüdükçe artçı şokların büyükleri artıyor.

Kanto Tohoku Depremi
9.0 şiddetinde meydana gelen deprem, Japonya gibi depremlere alışkın bir ülkenin bile belini bükmüş durumda. Deprem ülkede son 140 yılda görünen en büyük deprem olarak tarihe geçti.
Deprem ve tetiklediği tsunami yüz binlerce insanı yerinden etti. Halen 10.000’den fazla insandan haber alınamıyor. Depremde ölenlerin sayısının 50.000’e ulaşmasından korkuluyor.

Deprem ile Dünya’yı Nükleer Korku da Sardı!
Ülkenin doğusunda ve depremin meydana geldiği bölgenin yakınlarında bulunan Fukuşima Nükleer Santrali’nde meydana gelen patlamalar ve radyoaktif sızıntı sadece Japonya’yı değil tüm doğu pasifik kıyılarını tehtid etmeye devam ediyor.

 

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.