Emek

Emek örgütlerinden ortak açıklama: Susmayacağız

0

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, AKP iktidarı döneminde Türkiye’nin karanlık bir döneme girdiğini belirterek, 18 Mart Cuma günü İstanbul, Ankara ve İzmir’de alanlara çıkacaklarını duyurdu. ‘Susmayacağız’ diyen 4 örgüt tüm emek örgütlerine ‘güçlerimizi birleştirelim’ çağrısı yaptı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 18 Mart Cuma günü İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirecekleri eylemlere ilişkin yaptıkları yazılı açıklamada “AKP ‘ileri demokrasi’ masallarıyla tüm temel hak ve özgürlükleri ayaklar altına alarak kendi derin devletini yaratmaya çalışmaktadır” dedi. Açıklamada, “Emek-meslek örgütlerine, demokrasi güçlerine, insandan, emekten ve özgürlüklerden yanayım diyen siyasal partilere, susmayacağız diyen herkese çağrımızdır. Karanlığa ve baskılara karşı özgür, laik, demokratik ve bağımsız bir Türkiye için susmanın değil ses çıkarmanın zamanıdır” denildi.

DARBE DÖNEMLERİNİ ARATMIYOR

AKP’nin, sermaye yanlısı ekonomi politikaları ve kendi ideolojisini topluma dayatma doğrultusundaki iki yönlü saldırısını arttırarak sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, hükümetin “ileri demokrasi” masallarıyla tüm temel hak ve özgürlükleri ayaklar altına alarak kendi derin devletini yaratmaya çalıştığı belirtildi. Referandum sürecinde “AKP’nin istediği değişimlerin 12 Eylül Anayasasından bir farkının olmadığı, yeni bir vesayet sistemi oluşturulacağı ve yeni hak kayıplarına zemin hazırladığı” uyarısında bulunduklarını hatırlatan 4 kurumun açıklamasında, aradan uzun bir süre geçmeden AKP’nin darbe dönemlerini aratmayan yöntemlerle emekçilere, gençlere, gazetecilere yönelik saldırılara giriştiği, muhalefeti sindirmeye yönelik baskı politikalarına hız verdiği dile getirildi.

SIRA KİMDE?

Açıklamada, “İnsanların kendini savunma hakkının dahi elinden alındığı, daha yargılama gerçekleşmeden medya kanallarında suçlu ilan edildiği, sınır tanımaz bir hukuksuzluğun hüküm sürdüğü, adeta kimsenin nefes alamadığı, yeni bir otoriter yönetimin oluşturulduğu bir sürece girildiği” ifade edildi. Referandumun hemen ardından bilimsel, parasız ve anadilinde eğitimi savunan öğrencilerin  polis şiddeti ve tehditlerle sindirilmeye çalışıldığı hatırlatılan açıklamada, “Sermayenin istemleri doğrultusunda kabul edilen ‘torba yasa’ ile emekçilerin haklarına yönelik yeni saldırılar gerçekleştirildi; buna direnen emekçilerin önlerine barikatlar kuruldu. Kürt sorununda bir tasfiye operasyonuna dönüştürülen ‘demokratik açılım’ sürecinin sonucunda yeni bir çatışma ve savaşın eşiğine gelindi. Düşüncelerini açıklayan, AKP’nin düzenini ve cemaati eleştiren gazeteciler ‘terör örgütü’ üyeliğinden gözaltına alınarak tutuklandı” denildi. AKP’nin kendi medyasını, polisini, yargısını yarattığına vurgu yapılan açıklamada, AKP’nin, “Herkesi dinleyen ve izleyen büyük bir gözaltı düzeni, kendisine biat eden bir toplum yaratmaya çalıştığı” kaydedildi. Açıklamada, AKP politikalarına karşı çıkan herkesin şimdi sıranın ne zaman kendisine geleceğini düşündüğü ifade edildi.

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ!

“Sözün bittiği yerdeyiz” denilen açıklamada şöyle denildi: “Şimdi ya ses çıkararak demokrasi ve özgürlüklerimizi savunacağız ya da sıranın kendimize gelmesini bekleyerek suskunluk içinde boğulacağız. Her geçen gün büyüyen bu karanlığa ve baskılara karşı özgür, laik, demokratik ve bağımsız bir Türkiye için şimdi susmanın değil ses çıkarmanın zamanıdır. Şimdi birlikte ses çıkarmanın zamanıdır.” Açıklamada bütün emek ve meslek örgütlerine, demokrasi güçlerine, ‘insandan, emekten ve özgürlüklerden’ yanayım diyen siyasi partilere, “Susmayacağız” diyen herkese 18 Mart Cuma günü saat 12.30’da Ankara, İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı yapılacak basın açıklamalarına katılım çağrısı yapıldı. (Evrensel, TTB)

-Yeşil Gazete-

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.