Yaşam

Altın Bamya Ödülleri 20 Mart’ta sahiplerini buluyor

0

3. Altın Bamya Ödülleri, bu sene 20 Mart’ta Beyoğlu Cezayir’de saat 20’de başlayacak tören ile açıklanacak.

Altın Bamya, Türkiye sinemasındaki erkek egemen bakışın, öykü ve görselliğin bu bakışın üzerine kurulmasının, kadınların bu bakış ile temsil edilmesinin; korunan ve sürdürülen cinsiyetçi klişelerin sone ermesini umut eden bir akademi. Akademi; sinemacılardan, sinema eleştirmenlerinden ve sinemaseverlerden oluşuyor.

Aktın Bamya, filmlerin belirleyici anlamlar inşa ettiğinin farkında olarak bu anlamlara titizlikle bakıyor. Haz ve dikizcilik üzerine kurulu görme biçimlerinden uzak durmaya gayret ediyor. Kadının özne olduğu filmler görmeyi diliyor.

Akademi, erkek egemenliğinin ve cinsiyetçiliğin egemen olmadığı bir sinemanın var olmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Böyle bir sinemaya ulaşabilmek için, eleştirinin dönüştürücü gücünü önemsiyor ve bu nedenle her yıl Altın Bamya Ödülleri’ni veriyor. Bir yandan da, ödül verebilecek adayların olmadığı yılların gelmesini bekliyor.

Issız Adam Altın Bamya ödüllü filmlerden

2009 yılında kurulan Akademi, her yıl Altın Bamya Ödülleri’ni verir. Bamya; çünkü bu sebze lif oranı yüksek, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur. İdrar söktürücü ve kabızlığı giderici bir besindir. Minerallar açısından da zengindir, halsizliğe iyi gelir. Akademi, bu ödülün de böylesine iyileştirici ve canlandırıcı olmasını diliyor.

Bu senenin aday listesine http://www.altinbamya.org/#/altinbamya/akademi-adaylari/ adresinden, daha önceki yıllarda ödülü alan filmlere de http://www.altinbamya.org/#/basin/bulten/ adresinden ulaşabilirsiniz.

(www.altinbamya.org, Yeşil Gazete)

 

More in Yaşam

You may also like

Comments

Comments are closed.