Emek

Çok ses tek yürek olmak için geliyorlar

0

Sağlık emekçileri yarın “Çok ses, tek yürek” olmak için beyaz önlükleriyle Ankara’da olacaklar.

13 Mart saat 11’de Ankara Garı önünde buluşacak olan sağlık çalışanları halkın sağlık hakkını ve taleplerini daha güçlü haykırmak için Sıhhıye Meydanı’na yürüyecekler.

Sağlıklı, güvenceli çalışma ortamı; topluma eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmeti, insanca çalışmak ve insanca yaşamak için alanlarda olacak olan sağlık çalışanlarına birçok sivil toplum örgütü ve siyasi parti de destek sunacak.

Eylem öncesi görüştüğümüz Türk Tabipler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Eriş Bilaoğlu eylemedair şunları söyledi: “Çok ses, ama sağlıklı bir toplum, örgütlü emek için tek yürek olmalıyız. Taleplerimiz gerçekleştirilmesi imkansız, afaki şeyler değil. Sağlıklı bir toplumda yaşamak istiyoruz diye başlayan taleplerimiz, sağlıklı bir toplumun eşitlikten, özgürlükten, bağımsızlıktan, savaşsız, sömürüsüz olmaktan geçmektedir.”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Genel Başkanı Bedriye Yorgun ise sağlık hizmetlerinin önemli ölçüde özelleştirildiğine dikkat çekerken, bu nedenle sağlık emekçilerinin iş güvencesini ve ücret güvencesini kaybettiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının baskı ve sindirme politikalarıyla karşı karşıya kaldığını belirten Yorgun, “artık yeter. Onlar bizi sürekli parçalıyor; biz ısrarla birleşmeli, yeniden ekip olmalı, haklarımızı örgütlü mücadeleyle geri almalıyız” dedi.

Ankara karın ardından bir de sağlık çalışanlarının eylemiyle beyaza bürünecek. Sağlık emekçileri “Sağlıkta dönüşüm programını” protesto etmek için masal bitti diyecekler ve güvenceli iş, insanca yaşam talebiyle yürüyecekler.

http://www.coksestekyurek.org/

(Esra Koçak / jiyan.org)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.