Sivil Toplum

Antalya’da eylem: Biranı al da gel!

0

Antalya’da, polisin iki gence ‘sarhoşluk’ cezası kesmesine tepki gösterenler internetten örgütleniyor.

‘Biranı al da gel’ kampanyası düzenleyen bir grup yarın herkese amfitiyatroda buluşma çağrısı yaptı. Bir diğer gup ise eylem günü için 12 Mart’ı seçti.

Antalya’da iki gencin içtikleri bira için Kabahatler Kanunu’nun ’Sarhoşluk’ maddesine göre 75 TL ceza kesilmesine tepki gösterenler, internetteki sosyal paylaşım sitelerinde “Biranı da al, amfitiyatroya gel” kampanyası başlattı. Zafer Ülker ve Mahir Güven’e destek olmak için sanal ortamda kampanya başlatan Antalyalılar, iki arkadaşa ceza kesilen Kaleiçi Yat Limanı’ndaki amfitiyatroda toplanarak bira içmek için iki ayrı etkinlik organize etti. ’Piizlenme’ adlı grubun üyeleri, 6 Mart Pazar günü saat 15.00’te amfitiyatroda buluşma kararı alıp herkesi davet ederken; bir başka grup ise 12 Mart Cumartesi günü ’Gün batımında alkolsüz bira, ne ararsınız özgürlük ile aramda” sloganı ile buluşma kararı aldı.

Ceza kesilen iki arkadaştan Mahir Güven’in gönüllü avukatlığını Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üstlendi. Antalya Barosu Yönetim Kurulu da avukatların Güven’e hukuki destek vermesi kararını aldı. Güven, hakkında işlem yapan Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Ekipler Büro Amirliği’nde görev yapan polis memurları N.Ç ve H.G. hakkında Pazartesi günü suç duyurusunda bulunacak. (dha)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.