Türkiye

Beşikçi ve Şimşek dergi yazısından mahkum

0

Sosyolog İsmail Beşikçi, ÇHD’nin “Çağmızda Hukuk ve Toplum” dergisinde çıkan bir yazısı nedeniyle 15 ay hapse mahkum edildi. Dergi yetkilisi ve avukat Zeycan Balcı Şimşek’e de 16 bin 660 TL ceza verildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, “Çağmızda Hukuk ve Toplum” dergisinde yer alan bir yazıda “PKK örgütünün propagandası yapıldığı” iddiasıyla açılan davada Sosyolog İsmail Beşikçi ve yazı işleri müdürü avukat Zeycan Balcı Şimşek‘i mahkum etti.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi’nin yayın organı olan dergide yayımlanan “Ulusların kendi geleceğini tayin hakkı ve Kürtler” başlıklı yazısı nedeniyle Beşikçi’ye 1 yıl 3 ay hapis, Şimşek’e de 16 bin 660 TL para cezası verildi.

Mahkeme başkanı Akçay muhalif kaldı

Ancak karar oybirliğiyle değil mahkeme başkanı Şeref Akçay beraat kararı verilmesi gerektiği yönünde karşıt oyuyla oy çokluğuyla alındı.

Kararı kınayan ÇHD, “Verilen bu karar Demokratikleşme, Kürt Sorununda peşi sıra açılan demokrasi paketlerinin göstermelik niteliğini bir kez daha ortaya koydu. Hepimiz bir kez daha hala bu ülkede düşünmenin, düşüncelerini ifade etmenin, Kürtlerin varlığını ileri sürmenin suç olduğunu kabule zorlanıyoruz” şeklinde açıklama yayımladı. (Bia)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.