Dünya

2. Toplumsal Varoluş Mitingi başladı

0

Türkiye’nin dayatmacı politikalarına karşı 2011 yılını “Toplumsal Varoluş İçin Mücadele Yılı” olarak ilan eden Kıbrıs muhalefeti bugün (2 Mart) 2. Toplumsal Varoluş Mitingi için Kıbrıs sokaklarına çıktı. İlki 28 Ocak’ta gerçekleştirilen mitingde Ankara’nın dayatmacı politikalarına karşı pankartlarla yürüyen Kıbrıslılar, hem Türkiye’den hem de Kıbrıs’tan gerici faşist saldırılara maruz kalmıştı.

Baraka Kültür Merkezi’nin açtığı “Ankara elini yakamızdan çek” pankartı ile Yasemin Hareketi’nin açtığı pankart uzun süre gündemde kalmış, Tayyip Erdoğan’da Kıbrıslıların başkaldırısına “Beslemeler” diyerek saldırmıştı.

Baraka Kültür Merkezi, KTÖS, Yeni Kıbrıs Partisi, Kıbrıs Sosyalist Partisi, Barikat Gazetesi, Yasemin Hareketi, Afrika Gazetesi gibi Kıbrıs muhalefetinin önde gelen kurumlarının katıldığı bugünkü mitinge katılım 28 Ocak’taki ilk mitingden daha fazla oldu.

Mitinge yoğun katılım sağlayan Afrika Gazetesi grubuna polis taşıdıkları bayrakları gerekçe göstererek saldırdı. Ancak polis kısa sürede geri çekilmek zorunda kaldı. Mitinge katılanlardan aldığımız bilgiye göre, yaşanan arbede sırasında ve sonrasında gözaltı olmadı.

Yaklaşık 250 bin nüfusa sahip Kuzey Kıbrıs’ta mitinge katılımın en az 50 bin kişinin katıldığı ifade ediliyor 2. Toplumsal Varoluş Mitingi şu sıralarda devam ediyor.

endikalar, mitinge katılımı artırmak amacıyla örgütlü bulundukları devlet daireleri, hastaneler ve okullarda da greve gitti.

Meclisteki ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Demokrat Parti’nin (DP) desteklediği mitinge, yine Meclisteki Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) katılmıyor. Mitinge Türkiye’den, Özgürlük ve Dayanışma Partisi de (ÖDP) destek veriyor.

(Ajanslar)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.