Hayvan Hakları

İğdecik Köyü’nden tavuk çiftliğine karşı kampanya

0

İğdecik Köyü Muhtarlığı önünde toplanan köylüler, köye kurulması planlanan tavuk çiftliğine ”yer seçimi” nedeniyle tepki gösterdi. İğdecik Köyü Muhtarı Mustafa Er, tesisin 12 dönümlük araziye kurulacağını ve 60 bin tavuk kapasiteli olduğunu öğrendiklerini belirtti.

Köyde 105 hanede 380 kişi yaşadığını anlatan muhtar Er, çiftliğin köyün içme suyunu karşılayan kuyulara yaklaşık 50-100 metre mesafede olduğunu bildirerek, ”Tesisin buraya kurulmasının doğayı tahrip edeceği ve içme suları nedeniyle de köylünün sağlığı için tehdit oluşturacağına inanıyoruz” dedi.

Tesise karşı köylüler arasında imza kampanyası başlattıklarını belirten Er, ”Yatırımlara karşı değiliz. Ancak bizler tesisin yol açacağı tahribat, kirlenme ve kokuyu biz çekeceğiz. Zaman varken bu yanlıştan dönülmesi, sesimizi duyurmak için gerekeni yapacağız. Toplayacağımız imzaları Çevre ve Orman Bakanlığına göndereceğiz” diye konuştu.

Tesisin, tarlasının hemen yanında kurulacağını söyleyen Emin Emir ise, ”Tesisin çevreye vereceği ve kuyu sularına vereceği zarar, benim gibi bütün köylüyü etkiliyor. Tesisin sağı solu tarım arazisi. Tesisi kuracak kişiler bugüne kadar hiçbirimizle iletişime geçmediler. Biz sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyoruz” dedi

Köylülere Salihli Kasaba ve Köyleri Yardımlaşma Eğitim Tanıtım Derneği Başkanı Mehmet Candan da destek verdi. (Ntv)

You may also like

Comments

Comments are closed.