DünyaManşet

Güncellendi: Libya’da hükümet katliam yapıyor

0

Son Dakika….

Twitter üzerinden Libya sokaklarından gelen doğrulanmamış bir habere göre Kaddafi’nin konutu ateşe verildi, 50bin’e yakın kişi Trablus’a yürüyor.

Öldürülen insan sayısı 600’ü geçti, ağır silahlar kullanılıyor ve Kaddafi’nin askerlerinin halka ateş açmak istememesi üzerine kiralanan paralı askerler Nijerya, Çad ve Gana’dan getirilmiş.  (Yeşil Gazete)

Libya’da gösteriler altıncı gününü doldururken bugün Bingazi’de, gösterilerde ölenlerin cenaze töreni için toplanan kalabalığın üzerine ateş açan Kaddafi’ye bağlı özel birlikler en az 15 kişiyi öldürdü, çok sayıda yaralı var.

Sağlıklı bilgi alınamayan ülkede gösteriler başladığından bu yana ölenlerin sayısının 100’ü geçtiği, sadece Bingazi’de 45 kişinin öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Abdullah Anar: “Derne’de mahsur kalanlar gemiyle tahliye edilebilir”

Öte yandan ülkede yağma olayları tehlikeli boyutlar aldı. Olaylardan etkilenen kişilerden biri de Yeşiller Partisi üyelerinden arkadaşımız Abdullah Anar.

Biraz önce telefonla konuştuğumuz Abdullah Anar Libya’da mühendis olarak çalışıyor. Anar Bingazi’ye 350 kilmetre mesafede bulunan Derne’deki şantiyelerinin yağmacılar tarafından yakıldığını anlattı. Derne’deki işyerinde Türkiye’den 500-600 çalışanları olduğunu, Türkiye’nin uçak gönderdiği Bingazi’ye gidecek otobüs bulduklarını, ancak benzin bulmakta sorun yaşadıklarını söyleyen Anar, aldıkları haberlere göre Bingazi’deki havaalanında yığılma olduğu için havaalanı girişlerinin de kapatıldığını öğrendiklerini söyledi.

Yarın bir grubu Bingazi’ye göndermeye çalışacaklarını söyleyen Abdullah Anar, Derne’nin tamamen isyancıların kontrolunda olduğunu, şu anda iyi olduklarını, ancak güvenlik sorunu olduğu için şehirden ayrılmak zorunda olduklarını anlattı. Büyükelçiliğe ve Ankara’ya durumlarını anlattıklarını söyleyen Anar, Derne bir liman kenti olduğu için bir gemiyle herkesin tahliye edilebilceğini söyledi.

Anar dün gece gelen silahlı bir grubun bütün şantiyelerini yağmaladığını ve yaktığını, Derne’deki bütün devlet dairelerinin de yakıldığını anlattı.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden aldığımız bilgiye göre Derne’deki Türkiyelileri tahliye etmek için bir gemi hazır edilmiş, ancak henüz Libya yetkililerinden onay alınamamış durumda.

Libya’da göstericiler 41 yıldır iktidarda olan Kaddafi diktatörlüğüne karşı ayaklanmış durumda. Ancak ülkede internet kesilmiş ve basın özgürlüğü olmadığı için sağlıklı bilgi alınamıyor.

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.