Spor

Londra 2012’nin programı belirlendi

0

Londra’da gelecek yıl düzenlenecek olimpiyat oyunlarının programı belirlendi. Oyunların biletleri de gelecek aydan itibaren satılmaya başlanacak.

Londra 2012 olimpiyat oyunlarında ilk spor müsabakaları 25 Temmuz’da, resmi açılıştan iki gün önce Cardiff, Glasgow ve Coventry kentlerindeki kadınlar futbol karşılaşmaları olacak.

Açılış töreni, kadınlar futbolundaki grup karşılaşmalarından sonra, 27 Temmuz Cuma günü Türkiye saatiyle 21:30’da Olimpiyat Stadyumu’nda yapılacak.

30 Temmuz’da ise dikkatler yüzme havuzlarına çevrilecek.

Çünkü efsane yüzücüler Michel Phelps ve Ian Thorpe, 200 metre serbest stilde birbirleriyle yarışacak.

Atletizmde, tüm dikkatlerin dünya rekoru sahibi Jamaikalı sporcu Usain Bolt’ta toplanacağı erkekler 100 metre finali, 5 Ağustos Pazar günü yapılacak.

Oyunların kapanış töreniyse 12 Ağustos’ta.

15 Mart’ta başlayacak bilet satışları öncesi, 26 olimpik spordaki 600’den fazla müsabakanın yer, tarih ve saatlerini içeren bir elektronik postanın bilgi almak için başvuran 2 milyon 200 bin kişiye gönderileceği belirtildi.

Bilet satışları

Bilet almak için, Londra 2012 Oyunları’nın resmi internet sayfasına üye olmak gerekiyor.
26 Nisan’a dek başvurular alınacak. Belli bir sayıdan fazla bilet isteyen sporseverlere, fazla biletler çekiliş usülüyle dağıtılacak. Başvuruların kaç biletle sınırlandırılacağı ise önümüzdeki günlerde belirlenecek.

Bilet fiyatlarıysa müsabakaya göre değişiyor.

100 metre erkekler finalini izlemek isteyenler 725 sterlinden fazla ödeyebilir.

Ama çoğu müsabakanın bilet fiyatları 20 sterlinden başlayacak.

16 yaş altı ve 60 yaş üstü sporseverler indirimli fiyatlardan yararlanabilecek.

Maraton, triatlon ve bisiklet gibi sporlardaysa yarış parkurlarının bir kısmında müsabakalar ücretsiz izlenebilecek. (BBC)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.