DünyaManşet

Libya’da gösteriler çatışmaya dönüştü: En az 1 ölü

0

Tunus ve Mısır’da yaşanan devrimlerin ardından gösterilerin yoğunlaştığı ülkeler arasında Libya da katıldı.

Libya’nın Bingazi kentinde hükümet karşıtlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda en az bir kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Libya’nın en büyük ikinci kentindeki çatışmalar dün akşam saatlerinde gerçekleştiğini bildirildi. Bugün de başkent Trablus, Bingazi ve diğer şehirlerde gösterilerin yer yer devam ettiği, Bingazi’de göstericilerle polis arasındaki çatışmanın sürdüğü bildiriliyor. Bu sabah polis merkezinin önünde toplanan göstericiler “ülkenin yozlaşmış diktatörleri” diye tanımladıkları yöneticilere karşı sloganlar atıyorlar.

Protestocular Başbakan Bağdadi el Mahmudi’nin istifa etmesini istiyorlar. Associated Press haber ajansı Libya lideri Muammer Kaddafi aleyhine slogan atılmadığını bildirdi.

The Guardian’da bu sabah yayınlanan haberlerde bugünkü gösterilerde Bingazi’de 17 yaşında bir göstericinin öldürüldüğü yer aldı. Trablus’da ise lise öğrencilerini toplayan bir grup Kaddafi yanlısı gösterilere başladı.

Libyayı 42 yıldır yöneten Muammer Kaddafi, Tunus’taki devrimin ardından yaptığı açıklamada dış güçlerin müdahalesinden endişe ettiğini söylemişti. Tunus’da bir televizyon kanalına demeç veren Kaddafi, “Tunus devriminden endişeliyim. Çünkü yabancıların müdahalesini görüyorum.Yabancıların çıkarlarına hizmet ediyor.” demişti.

(Yeşil Gazete)

*The Guardian ve T24’ten derlenmiştir.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.