Türkiye

Hollanda mahkemesi Türkiye’ye vizeyi kaldırdı

0

Hollanda’da Haarlem Mahkemesi, Türk vatandaşlarının bu ülkeye vizesiz girebileceği ve oturum izni almadan en fazla üç ay burada kalabilecekleri yönünde karar verdi.

Vizesiz Hollanda’ya girmek isterken Schiphol Havaalanından geri döndürülen Türk iş adamı Cahit Yılmaz’ın iki sene önce açtığı davayı görüşen mahkeme, verdiği kararda, Türkiye ile AB arasında 1963’te imzalanan Ankara Anlaşması ve ona istinaden 1973 tarihli katma protokolün 41. maddesini kaynak gösterdi.

Yılmaz’ın avukatı Ejder Köse, 14 Şubatta alınan kararın bugünden itibaren yürürlüğe girdiğini belirterek, ”Karar emsal teşkil ediyor. Türkler seyahat amaçlı artık vizesiz Hollanda’ya gelebilirler” dedi.

Hollanda Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığının büyük ihtimalle temyiz haklarını kullanacaklarını ileri süren Köse, ”Ancak temyiz sonucu alınana kadar bile bu karar geçerlidir” diye konuştu.

Köse, ”Yarın birisi vizesiz kalkıp gelse Hollanda bunu kabul eder mi” yönündeki bir soruyu, ”Kabul etmek zorunda mı, evet. Ama eder mi, çok büyük ihtimalle hayır. O esnada söz konusu kişi yıldırım mahkemesine başvurarak 24 saat içinde hakimin vereceği kararla ülkeye giriş yapabilir” diye yanıtladı. (NTVMSNBC, CNNTürk)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.