Yaşam

Çekül Vakfı 7 Ağaç Ormanları’na destek olmaya çağırıyor

0

Doğal kaynakları, kültürel mirası ve bunlar ile var olan insanı bir bütün olarak ele alıp, doğal ve kültürel çevrenin korunması ve yaşatılmasına katkıda bulunmak amacıyla, kent, havza, bölge ve ülke ölçeğinde projeler üreten ÇEKÜL Vakfı, yirmi yıldır çalışmalarına devam ediyor.

1993 yılında başlayan “7 Ağaç Ormanları” projesi; doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımında tüketim alışkanlıklarının dönüşmesinin payı olduğu inancıyla, doğada yaratılan tahribatı hafifletmeyi amaçlıyor. 7 Ağaç Ormanları, bireysel ve kurumsal katılımla dikilen yaklaşık 3.5 milyon fidanla; Antalya, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, İstanbul, İzmir, Kars, Kocaeli, Mardin, Muğla, Sivas, Şanlıurfa ve Van’da bakım altında büyüyor.

7 ağacı doğaya yeniden kazandırarak; yeni doğan bebeklere ‘hoş geldin’ diyor, özel günlerimizi kutluyor, sevdiklerimizin anısını yaşatıyor, yaşama sevincimizi paylaşıyor, doğal ve kültürel mirasımızın ‘bir arada’ geleceğe taşınmasına katkıda bulunuluyor.

Türkiye’de pek çok birey, aile, kurum, şirket “7 Ağaç” armağan ediyor. Bu sayede on binlerce fıstıkçamı, meşe, sedir, akçaağaç, dişbudak, ardıç, huş, servi fidanı doğanın ve insanlığın bugününü ve yarınlarını yaşanılır kılma mücadelesine katkı sunmak ve farkındalık yaratmak için büyüyor.

ÇEKÜL’ün proje ve kampanyaları ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.cekulvakfi.org.tr adresinden ulaşılabilir.

(Yeşil Gazete)

More in Yaşam

You may also like

Comments

Comments are closed.