ManşetTürkiye

KTÜ öğrencilerine polis minibüsünde işkence!

0

Trabzon’da Çevre Bakanı’na karşı HES protestosu düzenleyen üniversite öğrencileri, basına yansıyan sert müdahale sonrası alındıkları polis minibüslerinde “daha da ağır” biçimde darp edildiklerini, dört öğrencinin ciddi biçimde yaralandığını söyledi.

Bir sempozyuma katılmak üzere Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne (KTÜ) gelen Çevre Bakanı Veysel Eroğlu‘na öğrencilerin yaptığı hidroelektrik santral (HES) karşıtı protestodaki müdahale sonrası öğrenciler, müdahale sırasında daha sert biçimde polis şiddetine maruz kaldıklarını söyledi; dört öğrencinin ağır biçimde darp edildiği öğrenildi.

Dün (10 Şubat) bakan Eroğlu üniversiteye geldiği sırada, 700’den fazlası Karadeniz vadilerinde olmak üzere yapımı planlanan 2 binden fazla HES’e karşı tepkilerini dile getirmek isteyen, fakat polis şiddetiyle karşılaşan KTÜ öğrencilerinden Volkan Bilgin bianet’e konuştu:

“HES’lere karşı, bakana tepkimizi gösterecektik; fakat basına da yansıyan görüntülerdeki gibi saldırıya uğradık. Fakat asıl müdahale, polis minibüslerinin içerisinde yaşandı. Dört arkadaşımız ağır biçimde darp edildi.”

“Kapıları açıldı, polisler girdi; tek tek dövüldük”

Katılımın serbest olduğu duyurulan “Doğu Karadeniz Bölgesi Taşkınları Sempozyumu”nun olduğu salona doğru yürüyüşe geçen, önleri güvenlik kuvvetlerince kesilen öğrencilere yapılan sert müdahale basına yansımış ve HES karşıtı ve Karadenizli örgütlerden tepki görmüştü.

Bilgin sabah saatlerinde gerçekleştirmek istedikleri eylem sırasında müdahale sonrası götürüldükleri polis minibüslerinde tek tek darp edildiklerini açıkladı:

“Bizi otobüslere aldılar ve içerisindeyken kapıları kapadılar. Ardından kapılar açıldı ve içeri polisler girdi. Asıl büyük saldırı burada, otobüs içerisinde oldu. Teke tek herkesi dövdüler. Dört arkadaşımız baya bir yaralandı.”

Yara “iki günde iyileşir”se hastaneden darp raporu yok!

Gözaltına alındıkları sabah saat 11’den akşam 6’ya kadar gözaltında tutulduklarını; ifade vermediklerini, yalnızca bekletildiklerini söyleyen Bilgin götürüldükleri hastanede kendilerine darp raporu verilmediğini de değinerek “Bizlere “iki gün içerisinde iyileşirsiniz” dediler; rapor verilecek bir durum olmadığını söylediler” diye konuştu.

“Karadeniz halkının yanında olacağız; öğrenciler de söz sahibi”

Karadeniz halkının her zaman yanında olacaklarını ekleyen Bilgin “Bu topraklardaki tüm sorunlara karşı üniversite öğrencilerinin de söz sahibi olduğunu düşünüyoruz” diyerek eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. (Emir Çelik/Bia)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.