Dünya

Yunanlılar kazan kaldırdı

0

Son zamlara isyan eden Yunanlılar, toplu taşıma araçlarına biletsiz biniyor, otoyol geçiş ücretlerini ödemiyor.

Yunanistan’da ekonomik krizi aşmak isteyen Papandreu Hükümeti yeni kemer sıkma önlemlerine başvurdu. Memur ve emekli maaşlarına kısıtlama getirilirken, toplu taşıma ücretleri ile otoyollardaki geçitlere zam yapıldı. Ancak gelen bu yeni zamlar tepkiyle karşılandı.

Sol eğilimli muhalefet partilerinin başını çektiği kampanyalar çerçevesinde, araçlar otoyol gişelerinde geçiş parası ödemiyor. Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar da bilet parası ödemiyor.

Henüz tamamlanmayan otoyollar için ödenen geçiş ücretlerine zam yapılması protestocular tarafından “soygunculuk” olarak tanımlanıyor. Bunun dışında Avrupa Birliği standartlarına aykırı olarak ücretli otoyollara paralel olan ücretsiz yan yolların kapatılması ve sürücülerin ücretli yolları kullanmaya zorlanmalarına da tepki topluyor.

Toplu taşıma araçları çalışanları da günün belirli saatlerinde bir süreliğine iş bırakıyor. Eylemlere avukatların yanısıra sağlık sektörü çalışanları da destek veriyor.

Sağlık Dernekleri Federasyonları greve giderken, sektör çalışanları da önümüzdeki günlerde Yunan Parlamentosu’nun da bulunduğu Sintagma Meydanı’nda bir protesto gösterisi yapmayı planlıyor. (Ntv)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.