Yerel

Seçimlere müdahale, Yeşiller üyesi çalışana darp

0

Antalya’da Yeşiller Partisi PM üyesi Alican Güner, çalıştığı işyerinde saldırıya uğradı.

Akdeniz Manşet gazetesinin haberine göre olay geçen Cumartesi günü Belek’te bulunan Beachpark tesislerinde meydana geldi. İddiaya göre AKP’li Serik belediye başkanı Yusuf Mecek, Serik Ziraat Odası seçimlerinden önce bazı delegeleri belediye tesislerinde 10 gün süresince ücretsiz olarak konaklattı. Belek Belediye Beach İşletme Müdürü Sinan Kök delegelerin seçim sabahına kadar misafir edilmesi ve dışarıyla irtibat kurmaması için personele emir verdi. Bu emre uymayan tesisin yiyecek içecek müdürü Alican Güner ise kendisinin delegelerle ilgilenmediğini öne süren Sinan Kök tarafından darp edildi ve ölümle tehdit edilerek işine son verildi.

5 Şubat 2011 günü sabah 6:30 sularında Belek Beachpark İşletme Müdürlüğü’nde meydana gelen olayda yaşananları, Alican Güner’in avukatı İsmail Duygulu şöyle anlattı:

“Belek Belediye Beachpark İşletme Müdürü Sinan Kök, başkan Yusuf Mecek’in talimatıyla hareket etmiştir. Mecek’in talimatıyla 5 Şubat günü yapılacak olan Serik Ziraat Odası seçimlerinde oy kullanacak delegeleri 10 gündür Belek Belediyesi Beachpark tesislerinde seçim öncesi markaja almak adına ücretsiz olarak belediye olanaklarıyla sabahlara kadar eğlendirmek, konaklatmak ve ağırlamak suretiyle seçim sabahına kadar hazır tutmak istemiştir. Aşırı alkollü işletmeye gelen Sinan Kök güvenlik müdürü, zabıtalar ve çalışanların önünde, müvekkilim Alican Güner’i sabahleyin “Neden gece uyudun. Neden delegeleri zaptetmedin. Neden sabaha kadar onları eğlendirmedin” diyerek Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek’ten aldığı emir ve talimatla, Mecek’in kendisine hediye ettiği tabancasını çekip kabzasıyla vurmak suretiyle dövmüştür. Müvekkilim Alican Güner, Antalya’nın Serik ilçesi Belek Belediyesi ve İşkur ortaklığında gerçekleştirilen istihdam ofisinin bar ve servis elemanı yetiştirme kursunda 2 ayrı dalda öğretmen ve Belek Belediye Beachpark İşletme Müdürlüğü’nde Yiyecek-İçecek Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Dayak sırasında Sinan Kök, Alican Güner’in sol gözaltına ve sol şakağına tabancanın kabzasıyla bir kaç kez vurmuş ve yumruklayarak dayak atmıştır. Müvekkilimin eşyalarını da vermeyerek kendisini işletmeden kovmuştur.”

Seçimlere müdahale mi?

Serik Ziraat Odası Başkanı Rıza İleri, seçim günü öğlen saatlerinde konuyla ilgili tüm iddialar ve dayak olayı kendisine anlatıldıktan sonra “Dedikleriniz doğrudur. Darp edilen adamı duyduğuma göre işten kovmuşlar. Bugün seçimde oy kullanacak delegeler gece orada konaklattırılmıştır. Bunun hukuki yolunu nasıl yaptılar bilemiyorum. Suç olduğunu düşünüyorum. Biz tabi o işletmeye giremiyoruz ama dediklerine göre seçimden bir gece önce 35-40 kişi belediye tesislerinde konaklattırıldı. Serik Ziraat Odası’nın 81 delegesi var. 2007’den bu yana başkanım ve tekrar aday oldum. Sayın Yusuf Mecek seçimlere müdahildir, bunu herkes biliyor” açıklamasında bulundu.

Olay savcılığa yansırken, Serik Ziraat Odası seçimlerini mevcut başkan Rıza İleri’yle yarışan Mustafa Yavuz kazandı. Seçim sonucunda AKP’li belediye başkanının desteklediği Mustafa Yavuz 41 üyenin desteğini alarak Serik Ziraat Odası’nın yeni başkanı seçildi.

(Yeşil Gazete)

Akdeniz Manşet gazetesi ve Kanal VIP haberlerinden derlenmiştir.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.