Spor

Ian Thorpe yüzmeye geri dönüyor

0

Olimpiyatlarda beş altın madalya ile adını spor tarihine yazdıran Avustralyalı yüzücü Ian Thorpe, havuzlara geri döndüğünü açıkladı.

“Thorpido” lakaplı 28 yaşındaki yüzücü, 2006’da profesyonel yüzmeyi bıraktığını açıklamıştı.

Ancak Thorpe, düzenlediği basın toplantısında, yeniden yarışlara katılacağını ve 2012 Londra Olimpiyatları’nda yarışmak istediğini söyledi.

Ian Thorpe, bayrak yarışı kategorisine odaklanacağını söylüyor.

Thorpe’un spora yeniden dönebileceği yolunda aylardır spekülasyonlar yapılıyordu.

Olimpiyat cazibesi

Thorpe geride bıraktığı kusursuz bir kariyer ardından, yeniden spora dönme kararının kolay olmadığını anlattı.

Ancak Londra’daki olimpiyat tesislerini gördükten sonra çok heyecanlandığını ve antrenmanlara başlama kararı aldığını kaydetti.

Serbest yüzme gibi bireysel kategorilere katılmayı olasılık dışı bırakmayan Thorpe’un sözleri bir diğer rekortmen yüzücü olan “Amerikalı Michael Phelps ile olimpiyatlarda devlerin mücadelesi yaşanır mı?” sorusunu gündeme getirdi.

Thorpe, 2012 Mart ayındaki olimpiyat takımı seçmelerine girebilmek için ülkesinde doping inceleme kurumları nezdinde lisansını yeniledi.

Düzenleyici kuruluş FINA’nın kurallarına göre kayıttan sonra müsabakalara katılabilmek için dokuz ay beklemek gerekiyor.

İlk şampiyonluğunu 1988’de kazanan sporcu şimdiye dek olimpiyatlarda beşi altın, üçü gümüş toplam dokuz madalya elde etti; 11 kez dünya şampiyonu oldu ve 13 kez dünya rekoru kırdı. (BBC)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.