Dünya

Mısır’da iktidar partisi’nden istifalar geldi

0

Mısır’da, gösterilerin 13. gününe girilirken on binlerce kişi hala Tahrir Meydanı’nda. Eylemcilerin hedefindeki Mübarek’in liderliğini yaptığı iktidar partisindense istifa haberleri geldi.

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in partisi Ulusal Demokratik Parti’nin üst düzey yönetim kadrosundaki istifaların, Genel Sekreter’in başkanlığındaki 6 kişilik Yönetim Komitesi’ni kapsadığı bildirildi.

Bu komite, Parti’nin en üst karar organı. Parti kaynaklarına göre istifalar, Genel Sekreter Safvat el Şerif’i ve Komite üyesi olan, Mübarek’in oğlu Cemal Mübarek’i de kapsıyor.

Cemal Mübarek’in ayrıca partinin güçlü organı olan Siyasi Komite’nin de başkanı olduğu, Cemal Mübarek’in bu görevden de ayrıldığı ve yeni Genel Sekreter Hossam Bedrevi’nin bu görevi de üstlendiği kaydedildi.

El Cezire ve El Arabiya televizyonu, Mübarek’in de parti liderliğinden istifa ettiğini duyurdu ama iki yayın kuruluşu daha sonra bu haberi geri çekti.

ŞEFİK: İSTİKRAR GERİ DÖNÜYOR
Mısır Başbakanı Ahmet Şefik, 12. günündeki protestolara karşın Mısır iktidarının krizi atlatmakta olduğunu ve ”istikrarın geri dönmekte olduğunu” söyledi.

Resmi TV kanalında bir açıklama yapan Başbakan Şefik, krizi, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in görevinden ayrılmadan bir çözüme kavuşturulacağından, bu konuda muhalefetle uzlaşmaya varılacağından emin olduğunu ifade etti. Şefik, Hükümetin, ”protestolarla ilgili sorunu atlatacağını hesap ettiğini” ifade etti.

Cuma günü yapılan ve Şefik’in, ”100.000 kişi katıldı” dediği protesto gösterisinin, muhaliflerin umduğunun aksine Mübarek’i istifa ettiremediğini kaydeden Şefik, ”Bundan etkilenmedik ve Allah izin verirse gelecek cuma da etkilenmeyeceğiz. Bütün bunlar istikrara doğru gidiyor” diye konuştu.

GÖSTERİLER DEVAM EDİYOR
Kahire’nin merkezindeki Tahrir Meydanı’ndaki göstericiler, Mübarek istifa edinceye kadar protestolarını sürdürmekte kararlı olduğunu belirtiyor.

Öte yandan Mısır ordusunun bir subayı bugün Tahrir Meydanı’nda halka hitap ederek, gösteriyi sona erdirmelerini istedi. Hasan el Roveni adlı komutan hoparlörle yaptığı konuşmasında, ”ifade özgürlüğü tümünüzün hakkı ancak lütfen Mısır’ın geri kalanını da düşünün” diyerek, gösterilerin ekonomik zarara yol açtığını belirtti. Göstericiler ise yanıt olarak ”Mübarek istifa” sloganları attı. (Ntv)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.