EmekManşet

Ankara’da emekçiler gazla copla engelleniyor

0

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin “Torba Yasa” tasarısına karşı başlattığı “Ankara yürüyüşü”, polisin saldırısıyla karşılaştı.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin “Torba Yasa” tasarısına karşı başlattığı “Ankara yürüyüşü” sürüyor. 4 koldan Ankara’ya ulaşan ve Kurtuluş’ta bir araya gelen 5 bini aşkın emekçi, Meclis’e doğru yürüyüşe geçti. Taleplerini içeren pankart ve dövizler taşıyan kitle, sık sık, “Torba yasa geri çekilsin”, “AKP sabrımızı taşırma”, “Hükümet Mübarekten ders çıkar” sloganlar attı.

Kolej Meydanı’na kadar yolu trafiğe kapatarak ilerleyen emekçiler, burada panzerler ve TOMA araçları ile barikat kuran polis tarafından durduruldu. Polis araçlarından yürüyüşün “Yasadışı” olduğu ve yürüyüşe izin verilmeyeceği anonsları yapılırken, yolun trafiğe açılması istendi.

Eylemciler ise, anonslara ıslık ve yuhalamayla karşılık verdi. Bu arada eyleme, Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu olan Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası da destek verdi.

Yürüyüşün önünde KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, TTB Genel Başkanı Eriş Bilaloğlu, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ve söz konusu örgütlerin merkez yöneticileri yer alıyor.

Meclise yürümekte ısrarlı olan emekçilere polis, gaz bombaları ve coplarla müdahale etti. Yürüyüşe katılan milletvekillerinin de gazdan etkilendiği olaylar sırasında kafasına cop darbesi alan Flash TV muhabiri de yaralandı. Olaylar sürüyor…. (Anf)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.