Foto GaleriManşet

Ankara-Polis Torba Yasayı “şiddetle” savunuyor

0

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelerek, “Torba yasa” tasarısını protesto etmek amacıyla Meclise yürümek isterken polisin saldırısına maruz kalan emekçiler, ikinci kez polisin saldırısıyla karşılaştı.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin “Torba Yasa” tasarısına karşı başlattığı “Ankara yürüyüşü” sürüyor. 4 koldan Ankara’ya ulaşan ve Kurtuluş’ta bir araya gelen 5 bini aşkın emekçi, Meclis’e doğru yürüyüşe geçti, ancak polisin saldırısıyla karşılaştı.

Polisin gaz bombaları ve coplarla ilk müdahalesinde yaralananlar olurken, eylemciler ve polis yetkililer arasında yapılan görüşme de sonuç vermedi. Yürümekte ısrarlı olan eylemcileri Mithatpaşa’da durduran polis, tazyikli su ve gaz bombalarıyla yeniden müdahale etti. Polisin saldırısına eylemciler de karşılık verirken, ara sokaklarda çatışmalar devam ediyor…

14.00 Polisin emekçilere yönelik saldırısı sürerken Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin araçları panzerlere su taşıyor.

13.50 Polisin saldırısının ardından emekçiler Kolej Meydanı’na çekildi. Emekçiler burada, Kurtuluş Parkı’ndan getirdikleri masalarla barikat kurdu. Polis panzerleri barikata doğru ilerliyor.

13.00 Bekleyiş sırasında polis bir kaç kez biber gazı sıktı ve ufak çaplı arbedeler yaşandı. Polisin biber gazıyla yaptığı saldırıya karşı emekçiler yumurta atarak karşılık verdi. Bir süre sonra polis tazyikli su ve biber gazıyla emekçilere saldırdı. Emekçiler ise polisin saldırısına flamalarıyla ve yumurta atarak karşılık veriyor. Ziya Gökalp Caddesi’nde çatışma sürüyor.

12.10 Emekçiler, Ziya Gökalp Caddesi’nde Adakale Sokak girişinde polis barikatı ile karşılaştı. DİSK, KESK, TTB ve TMMOB temsilcileri polise barikatı açmaları gerektiğini söylüyor. Binlerce emekçinin Ziya Gökalp Caddesi’ndeki bekleyişi sürüyor.

11.00 Ankara’ya gelen temsilciler üç koldan Kurtuluş Parkı’na yürüdü ve Kurtuluş Parkı’ndan TBMM’ye doğru harekete geçti.

10.00DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin Torba Yasa’ya karşı başlattığı yürüyüşte, Türkiye’nin 81 ilinden gelen emekçiler Ankara’ya ulaştı.

(sendika.org ve anf’den derlenmiştir.)

(Yeşil Gazete)

More in Foto Galeri

You may also like

Comments

Comments are closed.