Dünya

İsrail’den Dünya’ya: “Mübarek’i bu kadar eleştirmeyelim”

0
mübarek netanyahu

Haftasonu İsrail yetkililerinin bazı Batı ülkelerine Mısır’ın devrilmekte olan cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’i çok sert eleştirmemeleri için çağrıda bulunduğu ifade edildi. Çağrı, Batı’yı  menfaatinin Mısır rejiminin istikrarında yattığına ikna etme çabaları olarak yorumlanıyor.

Üst düzey İsrail yetkilileri cumartesi gecesi Dışişleri’nin ABD, Kanada, Çin, Rusya ve Avrupa’da anahtar konumdaki sefaretlerine gönderdiği direktiflerlerle büyükelçilerinden sözkonusu ülkelere Mısır rejiminin istikrarının önemini olabildiğince aciliyetle vurgulamalarını istedi. Bir üst düzey yetkili durumu “Amerikalılar ve Avrupalılar kamuoyu baskısına yanaşıyorlar ve kendi menfaatlerini düşünmüyorlar” şeklinde analiz etti. AB dışişleri bakanlarının Mısır’da devam eden devrimi bugün Brüksel’de bir toplantıda tartışmaları ve ardından bir açıklama yapmaları bekleniyor.

mübarek netanyahuİsrail kendisi Mısır’daki olaylar hakkında olabildiğince sessiz kalmaya çalışıyor, ve Netanyahu, kabinesinden bakanların konuya dair bir açıklama yapmamasını istedi. Mübarek idaresinde Mısır, İsrail’den sonra dünyada en çok ABD yardımı alan ülke idi ve 2009 senesinde, Amerika’dan silah ve buğday alımı şartı ile, 1.3 milyar dolar askeri, 250 milyon dolar ekonomik yardım almıştı.

(Yeşil Gazete, Haaretz)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.