Sivil Toplum

Acı ama gerçek: Hitler’in koruması hayranlara yetişemedi

0

Hitler’i sağ gören son insan olarak bilinen koruması Rochus Misch, ilerleyen yaşından dolayı artık hayran mektuplarına cevap vermeyeceğini açıkladı.

İkinci Dünya Savaşı’nın üzerinden 65 yıldan fazla geçmesine rağmen Adolf Hitler’in hayattaki son koruması çoğu imza isteyen hayran mektupları almaya devam ediyor ancak 93 yaşına gelen Rochus Misch, artık sağlığı el vermediği için mektuplara cevap yazmayı bırakacağını söylüyor.

Berliner Kurier adlı tabloit gazetesine konuşan eski koruma; Kore, ABD, İzlanda, Finlandiya gibi dünyanın farklı birçok yerinden mektup aldığını ve bunların içinde tek bir kötü söz bile bulunmadığını anlatıyor.

Şu an ancak yürüteçle yürüyebilen Misch, daha önce savaş zamanına ait SS üniformalı resimlerini imzalayıp hayranlarına gönderirken artık bu postalar Berlinin güneyindeki dairesinin önünde birikmiş halde duruyor.

Hitler’i ve Nazi üst yönetimini son sağ gören kişi olarak bilinen Misch, Hitler’in kuryeliğini ve telefon operatörlüğünü de yaptı. 2008’de “The Last Witness” (Son Tanık) adlı bir kitap yazdı. Kitaptan yola çıkan filmin hazırlıkları da sürüyor. (ntv)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.