DünyaManşet

Mısır’da geri dönüş yok!

0

Mısır’da muhalefetin temsilcisi Baradey, Tahrir Meydanı’ndaki göstericilere seslendi: Çıktığımız yolun geri dönüşü yok, birkaç gün içinde değişim gerçekleşecek.

Mısır’da isyan dinmiyor.

Muhalefetin temsilci olarak belirlediği Muhammed El Baradey, sokağa çıkma yasağına rağmen başkent Kahire’nin Tahrir Meydanı’nda toplanan göstericilere seslendi.

Daha önce Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in bugün görevini bırakması gerektiğini söyleyen Baradey kısa konuştu: Çıktığımız yolun geri dönüşü yok, mücadele etmeliyiz. Tek arzumuz rejimin sona ermesi. Halkın önünde saygıyla eğiliyorum, sabırlı olsunlar; birkaç gün içinde değişim gerçekleşecek.

El Baradey’in konuşması sırasında kalabalığın ”Kahrolsun Mübarek” şeklinde slogan attığı gözlemlenirken, El Baradey’in konuşma öncesi oradaki basına bir açıklama yapmaması dikkat çekti.

Görgü tanıkları, El Baradey’in meydanın ortasına yürüdüğü sırada göstericilerin, ”Halk, rejimin devrilmesini istiyor” şeklinde bağırdığını söylediler.

“MÜBAREK GİDENE DEK…”
Kahire’de gösterilerin merkezinde bulunan NTV Haber Müdrü Mete Çubukçu da son gelişmeleri şöyle aktardı:

“Baradey yaptığı konuşmayla, ‘Mübarek görevden alınmadan bu iş bitmeyecek’ demek istedi.

Tahrir Meydanı’nda gün boyu protestolar devam etti. Burada, muhalefetin birlikte hareket edip sistemin sonunu getirmesi bekleniyor.

Ayrıca, jetler başkentin üzerinde alçak uçuş yaparken, bu, ordunun ‘kontrol elimizde’ mesajı vermek istediği şeklinde yorumlanıyor.

Polisin sokaklardan çekildiği kentte, insanlar mahalle ve sokaklarını korumak için timler oluşturmuş durumda. Dün hapishanelerden kaçanlarların olması ve yağmalamalar yaşanması buna gerekçe.

MUHALEFETİN TEMSİLCİSİ BARADEY
Öte yandan, muhalif harekete katılan parti ve gruplar Muhammed El Baradey’in ortak temsilci gibi hareket etmesinde anlaştı.

Mısır’daki en büyük muhalefet örgütü Müslüman Kardeşler ve diğer muhalif hareketler, muhalif lider Muhammed El Baradey’in müzakereci olarak tanınmasına karar verdi.

Örgüt liderlerinden Saad el Katatni, birçok irili ufaklı örgüt ve hareketi kapsayan Ulusal Değişim Derneğinin, El Baradey’i, müzakereci olarak tanıdığını belirtti.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun eski başkanı olan El Baradey, daha önceki açıklamalarında, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in emekliye ayrılma zamanının geldiğini belirtirken, sokak gösterilerine liderlik yapmayacağını, rolünü siyasi değişime öncülük etmek olarak gördüğünü kaydetmişti. (Ntv)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.