ManşetYerel

Ankara’da ulaşım isyanı sürüyor

0

Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Melih Gökçek, Ege Mahallesi halkını verdiği ulaşım hakkı mücadelesinden kaynaklı cezalandırmak isteyince halk da otobüslere kart basmadan binmeye başladı.

Ulaşıma zam yapıldığı günden beri ulaşım hakkı mücadelesi veren Halkevleri her gün saat 18.00-19.00 arası Ege Mahallesi duraklarına giderek mahallelileri ulaşım hakkına sahip çıkmaya çağırıyor. Uzunca süredir süren eylemlerden kaynaklı Gökçek’in Ege mahallesi halkına eski otobüsler göndererek mahallelileri cezalandırmaya çalışması bugün (28 Ocak) tekrar protesto edildi.

Halk artık yeter diyor
Gökçek’in eski otobüsleri göndermesinden bıkan mahalleliler artık yeter diyor. Halkevleri’de verdiği fiili mücadelenin yanında İçişleri Bakanlığına ve Ankara Valiliğine yüzlerce kişiden topladıkları imzalarla Gökçek’in eski otobüs göndermesinden şikayetçi oldu.

Bu durumun kendisinden artık bıktıklarını söyleyen mahalle halkı Halkevleri’nin yaptığı ulaşım hakkı için mücadele çağrısına uyarak bu akşam parasız ulaşım hakkını kullandı ve otobüslere kart basmadan evlerine gitti.

Şoför direndi halk isyan etti
Mahallelilerin kart basmamasından kaynaklı otobüsü sürmeyeceğini söyleyen bir şoför otobüsün bozulduğunu söyledi. Bunun üzerine mahallelinin bu kadar eski otobüsleri servise koymayın tepkisi üzerine bu dediğinden vaz geçerek “kart basın gideceğim” diyerek direndi. Mahallenin tepkisine dayanamayan otobüs şoförü otobüsü götürmek zorunda kaldı. 8 otobüs de parasız ulaşım hakkı kullanıldı.

30 Ocak’da halk ulaşım hakkını konuşacak
Eylem sırasında mahalleliyi 30 Ocak saat 15.00’da Mamak/Açıkalın Düğün Salonunda gerçekleşecek halk toplantısına çağıran Halkevleri Ulaşım Hakkı Meclisi ulaşım zamlarına, balık istifi ulaşıma, tarihi otobüslere, duraklarda yaşanan kuyruklara karşı sözü olanların toplantıda buluşacağını söyledi.

Sendika.Org

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.