Sivil Toplum

Uluslararası Hrant Dink Ödülü adaylarını bekliyor!

0

Uluslararası Hrant Dink Ödülü, 15 Eylül 2011 günü üçüncü kez sahiplerini bulacak.

Ödül her yıl ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi, kurum veya gruplara verilecek. Hrant Dink Vakfı, ödülle, bu yönde çaba gösterenlere, seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı, onlara manen destek olmayı, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Bu yılın ödülleri için aday önerileri, 15 Nisan 2011 tarihde son bulacak.

Aday önerisi vermek için tek yapılması gereken  http://www.hrantdinkodulu.org/ adresindeki formu doldurarak Uluslararası Hrant Dink Vakfı’na yollamak.

2011 Jurisinde Avrupa Parlementosunun Yeşil üyelerinden Daniel Cohn-Bendit de var.

Ödül uluslararası bir jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda karara bağlanıyor. Ödül jürisinde geçen sene bu ödüle layık görülen Türkiye Vicdani Ret Hareketi Temsilcileri ve Franco rejiminin işlediği suçları araştırırken hakkında dava açılan İspanyol yargıç Baltasar Garzon Real’in üyesi olduğu uluslararası jüride Kızıl Danny olarak bilinen yeşil aktivist ve parlamenter Daniel Cohn-Bendit de var.  Juri’de aynı zamanda Adalet Ağaoğlu (yazar), Boris Navasardian (Erivan Basın Kulübü Başkanı),  Hasan Cemal (gazeteci), Irene Khan (Uluslararası Af Örgütü Eski Başkanı),  Judith Butler (feminist düşünür) ve Rakel Dink (Hrant Dink Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı)  bulunuyor.

(Yeşil Gazete)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.