İklim Krizi

BDP: Siyasetin merkezinde ekolojik kriz olmalı

0

BDP Üsküdar, Kadıköy ve Ataşehir ilçe örgütleri, geçtiğimiz Pazar, Bostancı Club Sporium’da, çeşitli dernek, sendika, mahalle muhtarları ve siyasi partilerin katıldığı bir toplantı düzenledi. BDP’nin dünya ve ülke gündemine dair politikalarının anlatıldığı toplantıda Parti yöneticileri demokrasi mücadelesi veren güçler arasındaki diyalog ve dayanışma zemininin gelişmesine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Toplantıda BDP adına söz alan ilk konuşmacı İstanbul İl Başkan Yardımcısı Dursun Yıldız, Türkiye’de yaşanan siyasal ve ekonomik krize dikkat çekerek, bu süreçte, emekten, özgürlükten ve demokrasiden yana olanların birlikte hareket etmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. BDP olarak sadece Kürt sorununu değil, küresel ekolojik sorunlardan aile içi şiddete kadar Türkiye’nin bütün sorunlarını sahiplendiklerini dile getirdi.

BDP’li Sebahat Tuncel, “Politikamızın temel ayaklarından biri ekolojik kriz.”

Daha sonra kürsüye gelen İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise  dünyada son derece önemli değişimlerin yaşandığını, bu sürece nasıl müdahil olunacağını hep birlikte konuşmak gerektiği söyleyerek, Avrupa’nın küresel krizden çıkışın yollarını aradığını, Tunus’ta yaşanan son olayların kitlelerin yoksulluğa isyanı olduğunu belirtti. Tuncel’e göre, tarım alanlarının kuraklığı, gıda kıtlığı, küresel ısınmaya bağlı kitlesel göçler önümüzdeki dönemde dünyanın en önemli gündemini oluşturacak, bu yüzden de ekolojik kriz siyasetin merkezinde olmalı.

Kadının özgür olmadığı bir toplumda eşitlik olamaz

Önümüzdeki dönemde BDP’nin temel politikalarının; Kadın Özgürlüğü, Ekolojik Kriz ve Mali Kriz olarak belirledikleri üç sacayağı üzerine oturacağını söyleyen Tuncel, Kadın sorununun tarihsel boyutuna dikkat çekerek, toplumsal cinsiyet eşitliğinin çok önemli olduğunu söyledi. Daha sonra İstanbul yerelinde değerlendirmeler yaparak, kendilerinin kentin sorunlarını iyi bildiğini ancak bu sorunların Ankara’dan görülemediği iddia etti. Kentsel dönüşüm projeleri adı altında aslında yoksulların barınma haklarının gasp edildiğini, üstelik bu vatandaşların tahsis edilen yeni yerler için borçlandırıldıklarını anlattı.

Önümüzdeki seçim bir sınav niteliği taşıyor

İstanbul’un en önemli sorunlarını, deprem, trafik ve üçüncü köprü projesiyle yeniden gündeme gelen rant ekonomisi olarak sıralayan Tuncel, tüm bu sorunları çözmek için önümüzdeki seçimlerin çok önemli olduğunu, hatta bu seçimin demokrasi ve emek güçleri açısından bir sınav niteliği taşıdığını söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri kürsüye gelerek çeşitli konulardaki görüş ve düşüncelerini paylaştılar, toplantı BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Mustafa Avcı’nın kapanış ve değerlendirme konuşmasıyla sona erdi.

-Gülden Akyol-

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.