Türkiye

Hizbullah lideri mezarında anıldı

0

Polisle girdiği çatışmada öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu mezarı başında anıldı.

Tahliyelerle gündeme gelen Hizbullah örgütünün lideri Hüseyin Velioğlu, Batman Seyitler Mahallesi Bozoğulları Mezarlığı’ndaki mezarı başında ilk kez anıldı. Sabah saatlerinde mezarın başına gelip dua eden bir gruptan sonra, bu kez Velioğlu’nun ağabeyi Hayrettin Velioğlu ve yakınlarından oluşan yaklaşık 30 kişi mezarlığa gelerek mezar başında anma törenini gerçekleştirdi.

Kadın ve erkeklerden oluşan grup, dua edip yasin okuyarak, anme törenini gerçekleştirirken, ağabey Hayrettin Velioğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ağabey Velioğlu, kardeşinin üzerine atılan cinayetleri kabul etmediğini ve iftira olarak değerlendirdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Kardeşimin örgüt lideri olduğunu bilmiyorduk. Öldürüldükten sonra öğrendik. Cinayetler iftiradır. Kardeşim okumuş, üniversite bitirmiş biriydi, bir karıncayı bile incitmezdi. Kardeşim bir kuşu bile vurmamış, bir karıncayı bile incitmemiştir. Onunla ilgili söylenenin hepsi yalandır.

Eğer Allah’a inanıyorsanız siz de Hizbullahsınız. Biz onun Hizbullah lideri olduğunu çatışmadan sonra öğrendik. O bizim için şehittir, biz onu şehit olarak kabul ediyoruz. İnternetteki görüntülerini biz de izledik. Ama kardeşim bir karıncayı bile incitmezdi. Hizbullah Allah taraftarıdır, namaz kılıyorsanız, oruç tutuyorsanız siz de Hizbullahsınız. Hizbullah, sizin bizim çocuklarımızdır. Beykoz operasyonuna kadar Hüseyin Velioğlu’nu sıradan bir insan olarak biliyorduk. Örgütün durumu ile ilgili bilgim yok.”

Velioğlu’nun mezarına, gün boyu gruplar halinde gelenler dualar okudu.

Öte yandan Hizbullah’ın internet sitesi Velioğlu’nun 11’nci yıldönümünde Hüseyin Velioğlu’nun ölmeden önceki bir görüntüsünü ilk kez yayınladı. Beykoz’daki villada çekildiği tahmin edilen görüntülerde, Velioğlu’nun masa üzerinde bulunan bir bilgasayarda çalışırken görülürken, masa üzerinde otomatik bir silah ile hemen arkasında kütüphaneye dayalı bir kaleşnikof uzun namlulu bir silahın da olduğu görülüyor.

HİZBULLAH’TAN PKK’YA ÇAĞRI
Hizbullah terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan 10 sanığın, tutukluluk sürelerini kısaltan CMK’nın 102’nci maddesinin yürürlüğe girmesiyle tahliye olmalarına tepkiler ile ilgili olarak Hizbullah Basın Bürosu açıklama yaptı. Yasadan en az sayıda istifade edecek olanlar Hizbullahi Müslümanlar olmalarına rağmen Kürt ve Türk Kemalist ulusalcılar tarafından bilinçli bir dezenformasyon kampanyası yürütüldüğü belirtildi.

Ayrıca PKK’nın 90’lı yılların başlarında kullanılan dil, üslup ve yapılan hataların tekerrür ettiğini ve PKK ile bıçak kemiğe dayanmadıkça fiili çatışmadan kaçınacaklarını, ateşkes, çatışmazsızlık ve gerekirse halkımızın çıkarına olacak bazı konularda anlaşma dâhil birçok alternatiflere de açık olduklarını belirtildi. (Ntv)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.