Dünya

Sri Lanka’da seller yüzünden 1 milyon kişi evsiz

0

Sri Lanka’da yaşanan aşırı yağışlar sellere neden oluyor.

Şu ana kadar 21 kişinin öldüğünü açıklayan Sri Lanka yönetimi, sel felaketinin adanın orta ve doğu kesimlerinde etkili olduğu bilgisini verdi. Sri Lanka Afet Bürosu sözcüsü başkent Colombo’da yaptığı açıklamada, 2009’da şiddetli iç savaşın yaşandığı Batticaloa bölgesinin çok büyük zarar gördüğünü söyledi. Sözcü, “Sadece Batticaloa’da yaklaşık 533 bin kişi evlerinden oldu. Şehirde 225 geçici kamp kurduk. Bugün itibarıyla 1 milyon 66 bin insan selden etkilendi” dedi.

Afet bölgesine 3 bin askerin sevkedildiği adada, vatandaşlarını ve bölgeyi ziyaret etmek isteyen Sri Lanka Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa’nın helikopter gezisi aşırı yağışlardan iptal edildi.

Yağışların yol açtığı sel başta pirinç tarlaları olmak üzere geniş tarım alanlarını sular altında bıraktı.

Selin en çok etkili olduğu doğu bölgelerinde tren yollarının bir metre kadar yükselen suların altında kaldığı bildirildi.

Ampara şehrinde yetkililer cumartesi gününden bu yana yaşanan yağışların kısa sürede gözlenen en yoğun yağış olduğunu açıkladılar.

Bölgedeki sele, yağışların etkisiyle yükselen ve bentlerini aşan rezerv su alanlarının yol açtığı tahmin ediliyor.

Bu arada sellerden etkilenen bölgelerde yaşayanlar, hükümetin ve yardım kuruluşlarının herhangi bir faliyeti olmamasından şikayetçiler.

Yaşadıkları bölgeleri tahliye eden binlerce Sri Lanka’lıların kurdukları kamp bölgelerinin de sular altında kaldığı haberleri ulaşıyor.

Sri Lanka hükümetinden yapılan açıklamada felaketten etkilenen bölgelere kuru giysi, içecek su ve yardım malzemesi yollanması için çalışmalarda bulunulduğu bildirildi.

(Yeşil Gazete)

BBC ve ANF’den derlenerek 1301.2011, saat 16:40’da güncellenmiştir.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.