Kadın

“45 santimetre” slogan oldu

0

Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ne gelen polis, kimliği belirsiz kişilerce yazılan yazıların görüntüsünü alıp yükseklik ve genişliğini ölçtü, çevredeki güvenlik kameralarını inceledi.

Mersin Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin bahçe duvarlarına önceki gece ’Bedenimize, bilincimize dokunma müdür’, ’Cinsiyetçi eğitim sistemine son’, ’Cinsiyet eğitimine son Dev-Lis’ sloganları yazıldı. ‘45 santim yasağı’ iddiasıyla ilgili olarak valilik tarafından başlatılan inceleme sürerken polis dün okulda incelemeler yaptı.

Veliler ısrarlı: Yasak var
Veliler ise okul müdürü ve il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yalanlanan ‘45 santim yasağı’ konusunda ısrarlı. 30 veli, dün Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde iddialarını yineledi. Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Bürosu’nun da izlediği toplantıda veliler adına konuşan Ali Güneş, “Okul Müdürü, kız ve erkek öğrencilerin aynı masalarda oturmalarının, yan yana yürümelerinin ahlaki olmadığını çocuklarımıza söylemiştir. Birbirlerine 45 santimetreden fazla yaklaşmamaları fikrini de beyan etmiştir. Ayrıca öğrencilerimize, ‘Yetkili kurumlar arkamda. Ben sizi adam etmeye geldim’ demiştir” dedi. Gülten Çavuş adlı veli “Olayların gerçeklik payı vardır” derken Güray Özdemir de bir yöneticinin öğrencilere, yarı şakayla ‘Bundan sonra haremlik-selamlık nasıl olur göreceksiniz’ dediğini ileri sürdü.

AKP Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen ise lisede harem selamlık iddialarının provokasyon olduğunu savundu. (Radikal)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.