Türkiye

Kılıçdaroğlu: Hizbullah dosyası Adli Tıp’ta neden 5 yıl tutuldu?

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’ye, “Hizbullah davasında 5 yıl dosya Adli Tıp Kurumu’nda bekledi. Bunlardan biri niye 5 yıl bekledi diye sordu mu? Hizbullah dosyasını 5 yıl Adli Tıp’ta hangi gerekçe ile tuttun” diye sordu.

Partisi’nin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu kamuoyunda büyük tepkilere neden olan Hizbullahçıların serbest bırakılması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Hizbullah dosyasının 5 yıl Adli Tıp’ta beklediğini vurgulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adli Tıp Kurumu’nu da kendilerine benzettiler. Bizim adamlarımız olsun. Bizim istediğimiz yönde karar versin. Delili karartmak bir Adli Kurumu’nun görevi olabilir mi? Bir siyasi iktidara yanaşma olacağım diye delilleri karartmak mümkün olabilir mi? Adli Tıp Kurumu’na kendi adamlarını atadılar. Hizbullah davasında 5 yıl dosya Adli Tıp Kurumu’nda bekledi. Bunlardan biri niye 5 yıl bekledi diye sordu mu? Sormazlar ama Yargıtay’a, Danıştay’a yüklendiler. Adli Tıp Kurumu’nu es geçtiler. Hizbullah dosyasını 5 yıl Adli Tıp’ta hangi gerekçe ile tuttun? Bilen yok” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e, parlamentodan çıkan yasaların uygulanıp uygulanmadığını takip etmesi için çağrı yaparak, “Buradan Mehmet Ali Şahin’e bir çağrı yapalım. Sayın Başkan sen bu Parlamentonun Başkanıysan çıkan yasaların nasıl uygulanıp uygulanmadığını bir gör bakalım. Bir izle bakalım. 2005 yılında çıkan bir yasa neden uygulanmaya konmuyor” diye konuştu.

Adalet Akademisi’nin özerk olmadığını da ifade eden Kılıçdaroğlu, “Orayı da özerk bir statüye kavuşturmamız gerekiyor” dedi. “Pul parası bile bulmayan olaylarla karşılıyoruz” diyen CHP Genel Başkanı, “Tebliğ yapamıyorsun pul parası yok diye” şeklinde konuştu.

AKP’nin 8 yıldır yargıyı ihmal ettiğini belirten CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

“AKP’nin düşündüğü bir şey var. Yargının sorunlarını çözmek değil, yargıyı nasıl ele geçiririm. 2002’de tutuklu ve hükümlü sayısı 57 bin 187 kişi. 2011’de bu sayı ikiye katlanmış 121 bin kişiye çıkmış. Hemen Yargıtay’ı, Danıştay’ı suçladılar. Siz ne iş yapıyorsunuz. İktidar çözüm yeridir. Siz şikayet ediyorsanız o koltuklarda ne işiniz var. Bırakın orayı. 8 yıldır oturuyorsunuz. Ne yaptınız?”

(Anf)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.