Emek

İşçiler İGDAŞ’ın özelleştirilmesi kararını protesto etti

0

İGDAŞ’ın blok halinde satılma kararı, çalışanları tarafından Beyoğlu’nda protesto edildi. Galatasaray Meydanı’nda toplanarak Taksim’e yürüyen grup, vuvuzela çalarak kararı protesto etti.

İGDAŞ (İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi) çalışanları ile TES-İş sendikası üyelerinden oluşan yüzlerce kişi, İGDAŞ’ın satışını protesto etmek için Galatasaray Meydanı’nda toplandı. ‘İGDAŞ İstanbul halkınındır satılamaz’ yazılı pankart açan grup, Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. ‘İGDAŞ bizimdir bizim kalacak’ , ‘Vur vur inlesin Kadir Topbaş dinlesin’ , ‘Topbaş şaşırma sabrımızı taşırma’ , ‘İGDAŞ halkındır satılamaz’ , ‘İGDAŞ’I satanı biz de satarız’ şeklinde sloganlar atan grup istiklal Caddesi boyunca vuvuzela çalarak Taksim Meydanı’na kadar yürüdü.

Burada grup adına bir konuşma yapan Türk İş İstanbul Şubesi 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, hükümetin Özelleştirme politikalarını eleştirdi. Kadir Topbaş’a seslenerek İGDAŞ işçisinin sesine kulak vermesini isteyen Büyükkucak, aksi takdirde Haziran ayında yapılacak seçimlerde İGDAŞ işçisinin nasıl bir tavır takınacağını göreceklerini söyledi.

Tes-İş Sendikası İstanbul 3 No’lu Yönetim Kurulu adına bir konuşma yapan Hüseyin Ozil ise, İBB Meclisi’nin aldığı kararın yürütmesini durdurmak amacıyla Danıştay’a dava açtıklarını söyledi. İGDAŞ’ın 4646 sayılı doğalgaz piyasası kanununa göre 2023 yılına kadar yasal olarak Özelleştirme zorunluluğu olmadığını hatırlatan Ozil şöyle konuştu: “Ama birileri, İGDAŞ’ın satılmasını istiyor. Biz ise İGDAŞ’ın birilerine satılmasını istemiyoruz. Kamuoyu araştırmaları ve anket sonuçlarına göre İGDAŞ’a İstanbul halkının yüzde 98’inin güvendiğini, bu denli halkın güvendiği, müşteri memnuniyeti en üst düzeyde olan şirketi bu hale getiren çalışanların haklarının korunmasını istiyoruz. Belki İstanbul halkı bazı şeyleri bilmiyor, ama artık konuşmanın zamanı geldi. İGDAŞ’ta işçi fazlası mı var? Yoksa kadro mu şişkin? Bazı Avrupa ülkelerinden örnekler verirsek yaklaşık Fransa’da 700 aboneye 1 çalışan, İngiltere’de 800 aboneye bir çalışan, Rusya’da 500 aboneye bir çalışan hizmet ederken İGDAŞ’ta 2 bin 500 aboneye bir çalışan hizmet vermektedir. Burada bir yanlışlık ya da bir art niyet vardır. Biz İGDAŞ çalışanları olarak huzurlu kış ayları geçirmenizi ve güvenli gaz kullanmanızı istiyoruz.”

Büyükşehir Belediyesi ve Hükümet aleyhine sloganlar atan grup basın açıklamalarının ardından olaysız dağıldı.  (Haber Siteler, Yeşil Gazete)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.