Kültür-Sanat

Tenin Gizemi Lambdaistanbul Kültür Merkezi’nde

0

Lambdaistanbul, Gregg Araki’nin 2004 tarihli önemli filmi Tenin Gizemi’ne ev sahipliği yapıyor. Araki’nin orijinal ismi Mysterious Skin olan yapıtında genç bir erkek fahişe ile içine kapanık ve UFO kaçırılmalarını saplantı haline getirmiş genç bir adamın, çocukken küçükler beyzbol liginde yaşadıkları cinsel tacizle nasıl yüzleştikleri anlatılıyor.

Daha önce eşcinsellerin yaşamlarına bizi davet eden Araki’nin Mysterios Skin’de derdi bu kez çocuklar ile. Sekiz yaşındaki Neil Mccormick ve arkadaşı Brian Lackey pedofili hastası beyzbol koçları tarafından cinsel tacize uğruyor. Bu istismar elbette ikisinin hayatında da oldukça önemli travmalara sebep oluyor.

Neil takımın en iyisi, koçun da gözdesi; Brian ise en kötüsü. Neil’in koçuyla arası zaten çok iyi, birlikte sinemaya gidiyor, koçun evinde dev ekran televizyon seyrediyor, atari oynuyorlar; Brian ise beklenmedik zamanda yağan yağmur yüzünden iptal olan maç ve onu almaya gelmeyen ailesi yüzünden gidiyor koçun evine ilk kez. Neil yaşadığı tacizin farkında değil, buna koça olan bağlılığı engel. Daha sekiz yaşındayken eşcinsel olduğunu düşünüyor. Koçun ona öğrettiği ’5 dolar oyunu’nu oynuyor. Brian’ın ise, yaşadığı travma hafızasından yaşadığı beş saati siliyor. Brian o kayıp zamanda, uzaylılar tarafından kaçırıldığına inanıyor. Televizyonda gördüğü, kendisi gibi uzaylılar tarafından kaçırıldığına inanan insanlarla iletişime geçiyor. Görüp anlam veremediği tuhaf rüyaları da bu çılgın fikre inanmasını kolaylaştırırken, tuttuğu rüya defteri onu on yıl önceki takım arkadaşına, Neil’e götürüyor. (Yeşil Gazete, www.tramwayduragi.com)

You may also like

Comments

Comments are closed.